Site icon NewsIT
15:39 | 10.04.25

Πέθανε ο Βαγγέλης Νικητόπουλος, παλιός παίκτης και προπονητής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ

Ο Βαγγέλης Νικητόπουλος

Ο Βαγγέλης Νικητόπουλος (αριστερά) με τον Νώντα Παπαντωνίου σε αγώνα της ΑΕΚ / EUROKINISSI

Newsit Newsroom

ΑΕΚ και Σπόρτινγκ θρηνούν για το χαμό μίας θρυλικής φυσιογνωμίας των δύο ομάδων

Στο πένθος βύθισε την “οικογένεια” της ΑΕΚ και ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ, η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Νικητόπουλου, ο οποίος και πέθανε σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας πίσω του μεγάλη αθλητική κληρονομιά.

Ο Βαγγέλης Νικητόπουλος, γνωστός με το προσωνύμιο «Σουηδός», υπήρξε σπουδαίος παίκτης της μπασκετικής ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας τη δεκαετία του ’60. Υπηρέτησε όμως την ομάδα και ως προπονητής, με τρεις θητείες στον πάγκο του συλλόγου (1987-88, 1989-90, 1991-92) και δύο συμμετοχές σε τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Σπόρτινγκ, στον οποίο υπήρξε επίσης προπονητής, ενώ με την ομάδα γυναικών του συλλόγου έφθασε δύο φορές σε Final Four.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version