Κυριακή, 4 Αυγ.
33oC Αθήνα

Λευτέρης Πετρούνιας: Το πιο μάγκικο μετάλλιο της καριέρας μου – Θα φτιάξουμε ένα ασυναγώνιστο πρόγραμμα για το Λος Άντζελες

Λευτέρης Πετρούνιας: Το πιο μάγκικο μετάλλιο της καριέρας μου – Θα φτιάξουμε ένα ασυναγώνιστο πρόγραμμα για το Λος Άντζελες
Reuters

O Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, με τον Έλληνα πρωταθλητή να δηλώνει πως αυτό ήταν το πιο μάγκικο που έχει κατακτήσει στην καριέρα του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν για μια ακόμη φορά συγκλονιστικός, με τον «άρχοντα των κρίκων» να κατακτά την 3η θέση του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να γράφει ιστορία, αφού ποτέ ξανά γυμναστής δεν έχει κατακτήσει τρια συνεχόμενα Ολυμπιακά μετάλλια.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνα πρωταθλητής ήταν συναισθηματικά φορτισμένος και δήλωσε πως το μετάλλιο που κατέκτησε ήταν το πιο μάγκικο της καριέρας του, προσθέτοντας ότι θέλει να φτιάξει ένα ασυναγώνιστο πρόγραμμα για την Ολυμπιάδα στο Λος Άντζελες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας:

“Ήρθα ακριβώς για αυτό το πράγμα στη Γαλλία. Έχω δουλέψει πάρα πολύ αυτά τα χρόνια μετά το Τόκιο. Μεσολάβησαν τρία ευρωπαϊκά, ένα παγκόσμιο, ένα χειρουργείο και πολλά πράγματα στην Ελλάδα. Δεν είμαι πλέον 20, αλλά 33, έχω υποχρεώσεις και αυτό με κάνει παραπάνω χαρούμενο.

Ήρθαμε στοχεύοντας σε ένα μετάλλιο, όποιο και εάν είναι αυτό. Πρωταρχικός σκοπός το να βρεθώ σε ένα από τα τρία μετάλλια, καθώς δεν έχει ξαναγίνει στους κρίκους και αυτός ήταν ο σκοπός.

Εντόπισα κάποια λάθη στο πρόγραμμα, στις δύο κατακορύφους, ακόμη και κάποιος με γυμνό μάτι μπορούσε να το καταλάβει. Θα μπορούσε να ήταν ισοβαθμία με τον πρώτο επειδή είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Αυτό δεν συνέβη, δεν πειράζει. Είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν καλύτερο αθλητή.

Από εκεί και πέρα, αν δεν είχα την οικογένειά μου και τα παιδάκια μου, την ομάδα μου, όλη την Ελλάδα, δεν θα ήταν τόσο εφικτό. Μπορώ να σας πω μόνο ότι τεχνικά ήμουν άρτιος, αλλά σήμερα ήταν η πρώτη φορά, από τη στιγμή που πάτησα στη Γαλλία, που δεν κάνω βήμα στην προσγείωση.

Αυτό είναι μία ένδειξη για το πόσο πολύ το ήθελα. Είμαι χαρούμενος, συγκινημένος. Το απόλαυσα πάρα πολύ. Χαίρομαι που τελειώνει με ένα μετάλλιο.

Στεναχωριέμαι πάρα πολύ για τον Σαμίρ το Γάλλο, ο οποίος είναι φίλος μου. Στη πρώτη Ολυμπιάδα έσπασε το πόδι του, στη δεύτερη βγήκε τέταρτος και στη τρίτη πάλι το ίδιο. Θα μπορούσα να είμαι εγώ σε αυτή τη θέση. Όλες οι θέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι τιμητικές όπως και η συμμετοχή, ιδιαίτερα σε έναν τελικό.

Οι θέσεις κρίθηκαν από την ψυχραιμία και την ετοιμότητα των αθλητών εκείνη τη στιγμή. Ο Σαμίρ έκανε εξαιρετική δουλειά σήμερα. Θα μπορούσε να είναι αυτός τρίτος.

Τέλος, ο ίδιος απάντησε σχετικά για το εάν έχει ως στόχο τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Οπωσδήποτε χρειάζομαι ένα καλό διάλλειμα για να αφιερώσω χρόνο στην οικογένειά μου, όμως δεν σταματάει τίποτα εδώ. Ο Αρμένιος που είδατε, είναι 37 ετών και είναι πολύ καλός. Εγώ είμαι 33 ετών. Ο κώδικας της γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου. Μειώνονται δύο ασκήσεις και νομίζω ότι κάνοντας μια καλή στρατηγική, θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ασυναγώνιστο”.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις