Site icon NewsIT

Πλαστογραφία σε ποδοσφαιρικό τελικό 14χρονων για τον τίτλο του πρωταθλητή της ΕΠΣ Πειραιά

13.07.2024 | 10:47
Πλαστογραφία σε ποδοσφαιρικό τελικό 14χρονων για τον τίτλο του πρωταθλητή της ΕΠΣ Πειραιά

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Κάτι “έτρεχε” με τον νεαρό που φορούσε τη φανέλα με το Νο9 στον προ μηνών τελικό Κ14 της ΕΠΣ Πειραιά, μεταξύ του Πανφαληρικού και του Παντζιτζιφιακού και η κούπα άλλαξε… χέρια. Όπως διαπιστώθηκε, ο συγκεκριμένος νεαρός δεν είχε τη σωστή ηλικία και η ποδοσφαιρική ομάδα του είχε κάνει πλαστογραφία!

Στα τέλη του περασμένου Απριλίου, παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών διεκδίκησαν τον τίτλο του πρωταθλητή ΕΠΣ Πειραιά στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία. Ο τελικός που έγινε στο γήπεδο “Παντελής Νικολαϊδης” της Νίκαιας ανέδειξε νικητή τον Πανφαληρικό με το επιβλητικό 5-1 επί του Παντζιτζιφιακού.

Λίγες εβδομάδες μετά και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, η ΕΠΣ Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατακύρωσε τον τελικό Κ14 στον Παντζιτζιφιακό με 3-0 α.α. ενώ τιμώρησε με αυστηρότατη ποινή τον εκπρόσωπο της ακαδημίας “Diamonds” Πανφαληρικού, Διαμαντή Αθανασίου για παραβάσεις του άρθρου 21 παρ. 2 β. του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται σε πλαστογραφία επίσημων εγγράφων! Σύμφωνα με όσα προκύπτουν -και από τα ρεπορτάζ της περιόδου- κάποιοι από τους παίκτες του Παντζιτζιφιακού κατήγγειλαν ότι το Νο 9 των αντιπάλων δεν είναι αυτός που το όνομά του αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, καθώς τον γνώριζαν από το σχολείο.

Οι άνθρωποι του Παντζιτζιφιακού ζήτησαν από τον διαιτητή να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας, κάτι που έγινε. Ο ρέφερι έκανε έλεγχο στο δελτίο του νεαρού ποδοσφαιριστή του Πανφαληρικού, ο οποίος απάντησε σωστά για τα στοιχεία του, όταν ρωτήθηκε. Όμως, οι αντίπαλοι επέμεναν ότι ο συγκεκριμένος νεαρός, δεν ήταν αυτός που υποστήριζε και πως είχε γίνει αλλαγή στη φωτογραφία πάνω στο δελτίο. Έτσι, ο Παντζιτζιφιακός κατέθεσε ένσταση για πλαστογραφία εγγράφου και τελικά δικαιώθηκε (από την ΕΠΣ Πειραιά επιβεβαιώθηκε ότι ακριβώς αυτό ήταν και το αντικείμενο της έρευνας που έγινε).

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΑΠΕ, στον Διαμαντή Αθανασίου επιβλήθηκε παραδειγματική τιμωρία, με ποινή απαγόρευσης συμμετοχής στα πρωταθλήματα των υποδομών της ΕΠΣ Πειραιά για δύο χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει ποινή τουλάχιστον 12 μηνών και ελάχιστο πρόστιμο 500 ευρώ, εφόσον αξιωματούχος ομάδας πλαστογραφεί ή παραποιεί έγγραφο ή χρησιμοποιεί εν γνώσει του παραποιημένο έγγραφο.

Επίσης, 500 ευρώ πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο Πανφαληρικός που επέστρεψε το κύπελλο του πρωταθλητή και τα μετάλλια που απονεμήθηκαν στα παιδιά, ενώ με 3 αγωνιστικές τιμωρήθηκε ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που ανήκει στο σωματείο αλλά σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία (φορούσε τη φανέλα με το Νο 9).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version