Κυριακή, 18 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ποδοσφαιρικά βραβεία: Φορτούνης και Ουζουνίδης οι κορυφαίοι!

Ποδοσφαιρικά βραβεία: Φορτούνης και Ουζουνίδης οι κορυφαίοι!

Οι πρωταγωνιστές του ελληνικού ποδοσφαίρου ψήφισαν και ανέδειξαν τους καλύτερους στα βραβεία ΠΣΑΠ! Η λαμπρή τελετή έγινε στο Μέγαρο Μουσικής!

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν στη Super League όπου ο Κώστας Φορτούνης αναδείχθηκε καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής και πήρε το βραβείο από τα χέρια του ομοσπονδιακού τεχνικού, Μίχαελ Σκίμπε. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν ο κορυφαίος προπονητής μετά από την εξαιρετική παρουσία του στον πάγκο του Πανιωνίου κατά τη σεζόν 2015/16.

Αναλυτικά τα βραβεία στη Super League (σε παρένθεση οι ομάδες στις οποίες βρίσκονταν κατά την περσινή σεζόν):
Ποδοσφαιριστής: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)
Προπονητής: Μαρίνος Ουζουνίδης (Πανιώνιος)
Πρώτος σκόρερ: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)
Τερματοφύλακας: Ρομπέρτο (Ολυμπιακός)
Νέος Ποδσφαιριστής: Χρήστος Χαρίσης (ΠΑΟΚ)
Ξένος Ποδοσφαιριστής: Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός)

Η καλύτερη ενδεκάδα: Ρομπέρτο (Ολυμπιακός), Γκάλο (ΑΕΚ), Μαζουακού (Ολυμπιακός), Μολέδο (Παναθηναϊκός), Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Σιώπης (Πανιώνιος), Ζέκα (Παναθηναϊκός), Μπακασέτας (Πανιώνιος), Ροντρίγκες (ΠΑΟΚ), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Μπεργκ (Παναθηναϊκός)

Καλύτερος διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Στη Football League τα βραβεία των καλύτερων πήραν :
Ποδοσφαιριστής: Νίκος Κουσκουνάς (Τρίκαλα)
Προπονητής: Αλέκος Βοσνιάδης (Κέρκυρα)
Πρώτος σκόρερ: Νίκος Κουσκουνάς (Τρίκαλα)
Τερματοφύλακας: Γεννάδιος Ξενοδόχοβ (ΑΕΛ)
Νέος Ποδοσφαιριστής: Γιάννης Μασούρας (ΑΕΛ)
Ξένος Ποδοσφαιριστής: Εμανουέλ Κονέ (Απόλλων Σμύρνης)

Ουζουνίδης: Μην ανησυχείτε. Δεν θα διώχνουμε μόνο. Θα φέρουμε κιόλας

Ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς, Μαρίνος Ουζουνίδης, δήλωσε: «Είναι πάντα ιδιαίτερη τιμή για έναν προπονητή να έχει την αναγνώριση των ποδοσφαιριστών. Η ατομική διάκριση σε ένα ομαδικό άθλημα προϋποθέτει καλή συνεργασία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τη διοίκηση και τον κόσμο του Πανιωνίου, αλλά και τους συνεργάτες μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κατακτήσω αυτό το βραβείο» και ερωτηθείς για τις μετεγγραφές: «Κάτι θα κάνουμε. Μην ανησυχείτε. Δεν θα διώχνουμε μόνο. Θα φέρουμε κιόλας».

Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε και… τεχνικά: «Πιστεύω ότι όλα τα γκολ και οι ασιστ μου είναι ιδιαίτερες, ειδικά όταν κερδίζει η ομάδα είναι κάτι το απίστευτο. Στη θέση που παίζω χρειάζεται να τα έχω και τα δύο, ένας σύγχρονος παίκτης τα χρειάζεται και τα δύο. Για να είσαι ένας καλός παίκτης πρέπει να τα έχεις και τα δύο σε καλό επίπεδο. Προσπαθώ να δουλεύω και το αριστερό μου πόδι. Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στην οικογένειά μου που είναι εδώ και με στηρίζει συνεχώς αλλά και τον σύλλογό μου που μας παρέχει τα πάντα για να παίζουμε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες»

Ο Ρομπέρτο που παρέλαβε το βραβείο του από τον Αντώνη Νικοπολίδη επεσήμανε: «Ευχαριστώ που με καλέσατε. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά εδώ, στην Ελλάδα.

Δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία να έρθω πάλι εδώ. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω, για όσα μου έχει δώσει αυτή η χώρα και φυσικά, ο Ολυμπιακός. Νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ευχαριστώ τους φίλους μου, την κοπέλα, που είναι εδώ, τα παιδιά μου».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε