Site icon NewsIT

ΑΕΚ- Champions League: Μπαίνει… χρυσάφι στα ταμεία

29.08.2018 | 09:41
ΑΕΚ- Champions League: Μπαίνει… χρυσάφι στα ταμεία

Η ΑΕΚ ξεπέρασε τα εμπόδια των Σέλτικ και Βίντι κι έτσι έφτασε μετά από 12 χρόνια στους ομίλους του Champions League. Πέρα από την επιστροφή της στην… ελίτ της ποδοσφαιρικής Ευρώπης η Ένωση έχει και τεράστιο οικονομικό όφελος.

Η οικονομική επιβράβευση της ΑΕΚ για την πρόκριση της στους ομίλους του Champions League είναι πολύ μεγάλη, αφού θα βάλει στα ταμεία της εγγυημένα περίπου 20 εκατ. ευρώ, ακόμα και αν δεν πάρει ούτε έναν βαθμό στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Μόνο από την παρουσία της στους ομίλους, η Ένωση θα εισπράξει 15.250.000 ευρώ, ενώ με βάση τη βαθμολογία της στο ranking της UEFA θα λάβει ακόμη 1.108.000 ευρώ.

Όσον αφορά το ποσό του ελληνικού market pool, θα ξεκαθαρίσει μετά και το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ – Μπενφίκα (θα πάρει το 55% του ποσού σε περίπτωση πρόκρισης του “δικέφαλου του Βορρά”, δηλαδή 4 με 5 εκατ.)

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει και θετικά αποτελέσματα στους ομίλους του Champions League, τότε το ποσό που θα μπει στα ταμεία της θα αυξηθεί. Η νίκη από την UEFA… πληρώνεται με 2.700.000, ενώ η ισοπαλία συνοδεύεται με 900.000 ευρώ.

Να αναφέρουμε πως σε ενδεχόμενη πρόκριση της ΑΕΚ στην επόμενη φάση θα αποφέρει ακόμη 9,5 εκατ. ευρώ!

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version