Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός: Ασταμάτητη η ομάδα του Δώνη! “Καθάρισε” με Γιόχανσον τους “βυσσινί”

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός: Ασταμάτητη η ομάδα του Δώνη! “Καθάρισε” με Γιόχανσον τους “βυσσινί”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός πέρασε κι από τη Λάρισα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη επικράτησε της ΑΕΛ με 1-3 κι έκανε το “τρία στα τρία” στη Superleague, διαψεύδοντας τους πάντες με τις εμφανίσεις της.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής Superleague. Η νεανική ομάδα του Γιώργου Δώνη τρελαίνει… κόσμο, πραγματοποιώντας πολύ πειστικές εμφανίσεις στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής, οι “πράσινοι” πέρασαν αλώβητοι κι από τη Λάρισα, επικρατώντας της ΑΕΛ με 3-1. Ο Γιόχανσον πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ, ενώ ο Χατζηγιοβάνης “σφράγισε” με πέναλτι την τρίτη νίκη σε ισάριθμες συναντήσεις για το “τριφύλλι”. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα, έχοντας ήδη σβήσει το -6 που ξεκίνησαν τη σεζόν.

Για τους “βυσσινί” είχε μειώσει στο 66΄ με πέναλτι ο Φατιόν. Οι Θεσσαλοί υπέστησαν τη δεύτερη σερί ήττα τους, έπειτα από τη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις για γκολ και το παιχνίδι να περιορίζεται στον χώρο του κέντρου. Οι “πράσινοι” πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που οι “βυσσινί” ήταν τελείως ακίνδυνοι.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Στο 28′ ο Μπουζούκης είδε τον Γιόχανσον λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Σουηδός έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Κρίστινσον για το 0-1.

Στο 42΄, πάντως, ο Γιόχανσον παραλίγο να αποβεί μοιραίος, όταν προσπαθώντας να σταματήσει την κάθετη πάσα του Ντέλετιτς έδωσε ύψος, ο Διούδης δεν μπορούσε να αποκρούσει, αλλά η μπάλα κατέληξε στη βάση της εστίας και ακολούθως πέρασε κόρνερ.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές, θέλοντας να πιέσει για την ισοφάριση, αλλά ο Γιόχανσον είχε και πάλι διαφορετική άποψη. Στο 63′, ο άσος του Παναθηναϊκού πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, πέρασε όποιον βρέθηκε στο δρόμο του και μπαίνοντας στην περιοχή πλάσαρε για το 0-2, σκοράροντας για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο φορές σε ένα παιχνίδι.

Η χαρά των “πράσινων” κράτησε για δύο λεπτά, καθώς ο Μαυρομάτης έκανε χέρι στην περιοχή, με τον Κομίνη να δίνει το πέναλτι και τον Φατιόν να κάνει το 1-2 στο 66′. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, έκλεισαν τους “πράσινους” στα καρέ τους, αλλά ο Διούδης δήλωσε “παρών” όταν χρειάστηκε.

Στο 88′ ο Κούνιτς μιμήθηκε τον Μαυρομάτη, έκανε χέρι στην περιοχή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη, με τον Κομίνη να δίνει το πέναλτι. Ο νεαρός παίκτης του Παναθηναϊκού παρακάλεσε τον Δώνη να το εκτελέσει κι εκείνος του είπε “ναι”. Με ψυχραιμία, έκανε το 1-3 από τα 11 βήματα και “σφράγισε” τη νίκη του “τριφυλλιού”.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον Καρανίκας, Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ (54΄ Κούνιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (84΄ Κόεφ), Σαχίτι (46΄ Λεοζίνιο), Μόρσι, Πίτι, Ντέλετιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (87΄ Χατζηθεοδωρίδης), Τζανδάρης, Κάτσε, Μπουζούκης (76΄ Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (55΄ Βέργος)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις