Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός: Ζορίστηκε αλλά… δάμασε το αλογάκι στον Κάμπο! Στο -3 από την ΑΕΚ το “τριφύλλι”

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός: Ζορίστηκε αλλά… δάμασε το αλογάκι στον Κάμπο! Στο -3 από την ΑΕΚ το “τριφύλλι”
ΦΩΤΟ Intime

Με τη νίκη έφυγε από την έδρα της ΑΕΛ ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 0-2 στο “AEL FC Arena” για την 21η αγωνιστική της Superleague, σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τους γηπεδούχους να έχουν ευκαιρίες για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα, να τους ακυρώνεται γκολ μέσω VAR αλλά τους φιλοξενούμενους να καθαρίζουν το ματς με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, ενώ αστόχησαν σε άλλο ένα που τους δόθηκε.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα της Superleague καθώς επιβλήθηκε της ΑΕΛ με 0-2 εκτός έδρας και συνέχισε να “χτίζει” σερί, ενώ πλέον βρίσκεται στο -3 από την ΑΕΚ και την 3η θέση της βαθμολογίας. Οι “πράσινοι” δυσκολεύτηκαν αρκετά καθώς δέχτηκαν μεγάλη πίεση στο δεύτερο μέρος, αλλά κράτησαν το προβάδισμα που είχαν πάρει με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 24′ και “σφράγισαν” τη νίκη με ένα ακόμα του Μπουζούκη στο 90′.

Παραλίγο να εξελιχθεί σε μοιραίο ο Χατζηγιοβάνης, καθώς αστόχησε στο δεύτερο κατά σειρά πέναλτι που κέρδισαν οι “πράσινοι”, αφού επιχείρησε “σκαφτή” εκτέλεση και ο Κρίστινσον μπλόκαρε. “Μαχητική” η ΑΕΛ, που πίεσε πολύ στο δεύτερο μέρος, της ακυρώθηκε γκολ του Κάτσε, μέσω VAR στο 62′, αλλά εντέλει ηττήθηκε και έμεινε στους 24 βαθμούς.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ

Tο παιχνίδι

Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν από την αρχή με διάθεση να πιέσουν και να πάρουν τον έλεγχο του ματς, αλλά δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Κρίστινσον, καθώς οι γηπεδούχοι μπορεί να ήταν ακίνδυνοι επιθετικά αλλά στην άμυνα ήταν στημένοι εξαιρετικά. Στο 22ο λεπτό όωμς ο Μόρας ανέτρεψε τον Ζαχίντ εντός περιοχής, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει άμεσα πέναλτι και τον Χατζηγιοβάνη να ευστοχεί ανοίγει το σκορ στο 24′.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Καρανίκας ανέτρεψε τον Νάγκι, ο οποίος τον άδειασε υπέροχα στη γωνία της μεγάλης περιοχής της ΑΕΛ, και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν δεύτερο πέναλτι, το οποίο ανέλαβε ξανά ο Χατζηγιοβάνης, ο οποίος όμως επιχείρησε εκτέλεση με “σκάψιμο” με τον Κρίστινσον να μένει στη θέση του και να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα κρατώντας το 0-1, σκορ που παρέμεινε ως το ημίχρονο αφού πλην ενός σουτ του Ουάρντα, από καλή θέση, που πέρασε άουτ, δεν σημειώθηκε άλλη φάση άξια αναφοράς.

Στο δεύτερο μέρος ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και ξεκίνησε με δύο αλλαγές, αφού έβαλε τους Μπούστος και Μούζεκ στις θέσεις των Μόρα και Καρανίκα αντίστοιχα. Η ΑΕΛ όντως άρχισε να αποδίδει καλύτερα και να αυξάνει την πίεση τον Παναθηναϊκό, αλλά και πάλι οι “πράσινοι” ήταν που έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες με τον Πούγγουρα να στέλνει άουτ τη μπάλα, σε κεφαλιά από καλή θέση στο 49′, και τον Κρίστινσον να αποκρούσει δύσκολα συρτό σουτ του Ζαχίντ στο 61′. Στο 62′ ο Κάτσε εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή του Παναθηναϊκού και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη με ψιλοκρεμαστό σουτ, αλλά μετά την πληροφόρηση από το VAR, το γκολ ακυρώθηκε καθώς θεωρήθηκε πως ο Παπάζογλου, που ήταν σε θέση οφ σάιντ, επηρέαζε τη φάση.

Ο επιθετικός της ΑΕΛ ήταν που έχασε και τη σημαντικότερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει το ματς, αφού στο 76′ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, μετά από εξαιρετική σέντρα του Ουάρντα, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά δεν δημιούργησαν κάποια άλλη αξιόλογη φάση και σε μία αντεπίθεση στο 90ο λεπτό, ο Ζαχίντ έκανε όμορφη κάθετη πάσα στον Ανουάρ, ο οποίος ανατράπηκε από τον Κρίστινσον και κέρδισε το τρίτο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους στο ματς. Ο Μπουζούκης ανέλαβε αυτή τη φορά την εκτέλεση και ευστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός εδραιώθηκε 4ος στη βαθμολογία φτάνοντας τους 34 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από την τρίτη ΑΕΚ, ενώ η ΑΕΛ παρέμεινε στους 24 χάνοντας έδαφος στη μάχη της εξάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Ζίζιτς, Μόρας (46’ Μπούστος), Μιχαήλ, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς, Γκαζάλ, Κάτσε (64’ Κάτσε), Καρανίκας (46’ Μούζεκ), Ουάρντα, Παπάζογλου.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης (83’ Κολοβέτσιος), Κουρμπέλης, Δώνης (72’ Μπουζούκης), Νάγκι (60’ Ανουάρ), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής.

Περισσότερα σε λίγο…

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις