Site icon NewsIT

Αγγλική… επέλαση! Έβδομος “εμφύλιος” στο Champions League

09.05.2019 | 10:50
Αγγλική… επέλαση! Έβδομος “εμφύλιος” στο Champions League

“Football is coming home” μπορούν να τραγουδάνε οι Άγγλοι. Τότεναμ και Λίβερπουλ πήραν επικές προκρίσεις στον τελικό του Champions League, κάνοντας έτσι τον μεγάλο αγώνα της 1ης Ιουνίου που θα γίνει στη Μαδρίτη να έχει “χρώμα” από Premier League.

Στην Premier League θα δουν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τη… σκόνη της Μάντσεστερ Σίτι. Τότεναμ και Λίβερπουλ όμως κατάφεραν να “τρελάνουν κόσμο” στο Champions League και να πάρουν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, που θα γίνει την πρώτη Ιουνίου στην έδρα της Ατλέτικο μαδρίτης.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που δύο ομάδες της Αγγλίας θα διεκδικήσουν την κούπα με τα… μεγάλα αυτιά. Η πρώτη έγινε τη σεζόν 2007-08, όταν Γιουνάιτεντ και Τσέλσι τέθηκαν αντιμέτωπες στη Μόσχα, με την ομάδα του Μάντσεστερ να βγαίνει νικήτρια στα πέναλτι.

https://www.youtube.com/watch?v=jh_kBDG3SGY

Αυτός, θα είναι μάλιστα ο έβδομος “εμφύλιος” που θα γίνει στο Champions League, με την Ισπανία να.. κρατά τα πρωτεία με τρεις.

2000: Ρεάλ – Βαλένθια

2003:Γιουβέντους – Μίλαν

2008: Γιουνάιτεντ – Τσέλσι

2013: Ντόρτμουντ – Μπάγερν

2014: Ρεάλ – Ατλέτικο

2016: Ρεάλ – Ατλέτικο

2019: Τότεναμ – Λίβερπουλ

*Με μαύρα γράμματα οι ομάδες που το κατέκτησαν

Την ίδια στιγμή, οι Άγγλοι περιμένουν να ολοκληρωθούν και οι ρεβάνς για τα ημιτελικά του Europa League, για να δουν αν θα έχουν κι εκεί “εμφύλιο” ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι.

Αν οι δύο αγγλικές ομάδες επιβεβαιώσουν το τίτλο του φαβορί που έχουν -μετά τους πρώτους ημιτελικούς- θα έχουμε ένα λονδρέζικο ντέρμπι στο φινάλε της διοργάνωσης, ενώ θα έχουμε 4 αγγλικές ομάδες να μάχονται για τα δύο φετινά τρόπαια της UEFA, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει από άλλη χώρα.

Να θυμίσουμε ότι η Τότεναμ έγινε η 8η ομάδα από την Αγγλία που φτάνει σε τελικό της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά τις Άρσεναλ, Άστον Βίλα, Τσέλσι, Λιντς, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νότιγχαμ Φόρεστ!

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version