Κυριακή, 7 Ιουλ.
31oC Αθήνα

“Ανεβασμένος” Ολυμπιακός! “Έλαμψαν” Τζούρτζεβιτς και Μιραλάς

Ολυμπιακός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η πρόκριση είχε κριθεί από το “διπλό’ του Ολυμιακού στα Χανιά. Το ντεμπούτο των Γκαρθία, Μιραλάς και Χατζισαφί στους “ερυθρόλευκους” ήταν όμως αυτό που.. τράβηξε τα βλέμματα στο 2-0 των Πειραιωτών επί του Πλατανιά, κάτι που έστειλε τους “ερυθρόλευκους” στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. Θετικός στην επιστροφή του ο Βέλγος επιθετικός. Ο Τζούρτζεβιτς και τα δυο γκολ, που ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, αλλά έχασε και σημαντικές ευκαιρίες.

Μετά από ένα ματς… διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πλατανιά με 2-0 μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” και μετά και τη νίκη μέσα στα Χανιά πέρασε με συνολικό σκορ 4-0 στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπορεί οι Γκαρθία και Χατζισαφί να έκαναν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, αλλά όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος ήταν πολύ ορεξάτος στο ντεμπούτο του με την “ερυθρόλευκη” φανέλα. Ο Βέλγος άσος αγωνίστηκε πίσω από τον Τζούρτζεβιτς, κυνήγησε όλες τις μπάλες, ήταν μέσα σχεδόν σ’ όλες τις φάσεις και γενικότερα προσπάθησε να κάνει όσο περισσότερο γίνεται αισθητή την παρουσία του.

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Μιραλάς στο «Γ. Καραϊσκάκης» [pics]

Στο 12′ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Κοκκαλάς απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 17′ προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή, αλλά αστόχησε υπό δύσκολες συνθήκες.

Ο Ολυμπιακός είχε ακόμα δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον Τζούρτζεβιτς, ο οποίος αστόχησε από καλή θέση στο 23′, ενώ στο 36′ ο Κοκκαλάς απέκρουσε το σουτ του. Να αναφέρουμε πως και το έτερο μετεγγραφικό απόκτημα των “ερυθρόλευκων”, Χατζισαφί, έδειξε μεγάλη διάθεση, αλλά δεν πήρε καλές πάσες από Νικολάου και τους αμυντικούς χαφ.

Ο Μιραλάς ήταν αυτός που… άνοιξε το χορό των ευκαιριών στο δεύτερο μέρος. Ο Βέλγος βγήκε στο 51′ απέναντι από τον Κοκκαλά -από θέση αριστερά- αλλά έστειλέ την μπάλα για λίγο άουτ. Ο Πλατανιάς είχε μια υποψία φάσης στο 55′ με τη σέντρα σουτ του Ουές, αλλά στο 58′ ο προωθημένος Χατζισαφί -με πλασέ στην κίνηση μέσα απ’ την μικρή περιοχή- δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε.

Τελικά, το σκορ άνοιξε στο 68′ για τον Ολυμπιακό με γκολ.. μπιλιάρδο και υποψία χεριού! Ο Ανδρούτσος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Τζούρτζεβιτς έκανε την προβολή, η μπάλα πήγε πάνω στον Κοκκαλά, ξαναβρήκε τον Σέρβο -πιθανότατα στο χέρι του- και έκανε το 1-0.

Πάντως, ο φορ του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να σκοράρει με την λόμπα του στο 82′, αλλά ούτε και στο τετ-α-τετ που είχε στο 84′ με τον Κοκκαλά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μιραλάς έγινε αλλαγή για να πάρει το χειροκρότημα του κόσμου που πήγε στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Τζούρτζεβιτς πάντως πήρε στο 90+1′ την ασίστ του Βρουσάι και με εύκολη προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο Πλατανιάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή -με κόκκινη κάρτα- του Μπούντνικ στο φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Χουτεσιώτης – Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Χατζισαφί – Ανδρούτσος (69’ Μάριν), Ζιλέ (79’ Ταχτσίδης), Μαρτίνς, Σεμπά – Μιραλάς (85’ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Καρυπίδης (46’ Βάντερσον), Αγγελόπουλος, Πριντέτα, Μαλσά, Ζίκο (61’ λ.τ. Μπούντνικ), Πατράλης, Ουές, Στόιτσεφ, Κοροβέσης (46’ Ντουαλά), Πετρόπουλος

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις