Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός: “Ζωγράφισε” ο Μακέντα! Τριάρα το “τριφύλλι”

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός: “Ζωγράφισε” ο Μακέντα! Τριάρα το “τριφύλλι”
ΦΩΤΟ intime

Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε… αντίσταση από την πιο αδύναμη ομάδα της Superleague. Ο Απόλλων Σμύρνης δικαιολόγησε τη θέση του στον βαθμολογικό πίνακα και το “τριφύλλι” πέρασε από τη Ριζούπολη (1-3) και πήρε την τρίτη του νίκη μέσα στο 2019 και πρώτη του από τις 16 Φεβρουαρίου. Απίστευτο γκολ από τον Μακέντα. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, μετά τα μέσα Φεβρουαρίου, επικρατώντας εκτός έδρας με 3-1 του υποβιβασμένου Απόλλωνα Σμύρνης, στο ματς που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Superleague. Το “τριφύλλι” έβαλε ουσιαστικά έτσι ένα… τέλος στα όποια σενάρια υποβιβασμού θα μπορούσε να εμπλακεί (μετά την αφαίρεση βαθμών που του επιβλήθηκε για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), δείχνοντας παράλληλα ένα πρόσωπο γεμάτο… ενέργεια. Κορυφαία στιγμή του ματς, η γκολάρα που πέτυχε ο Μακέντα.

Η αναμέτρηση…

 Ο Παναθηναϊκός έδειξε όρεξη να επιτεθεί, αλλά η αμυντική συμπεριφορά του Απόλλωνα Σμύρνης δεν βοήθησε να δούμε κάτι καλό. Το παιχνίδι είχε κακό ρυθμό, με το “τριφύλλι” να κυκλοφορεί πολύ την μπάλα, προκειμένου να βρει κάποιο.. διάδρομο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Η καλή εκτέλεση φάουλ του Μακέντα λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ήταν η πρώτη αξιοσημείωτη φάση του ματς (17′).

Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα όμως το “τριφύλλι” κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Χατζηθεοδωρίδης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Αστρά για το 0-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως και στην πρώτη φάση του Απόλλωνα Σμύρνης, ο Παναθηναϊκός γλίτωσε από την ισοφάριση. Η “Ελαφρά ταξιαρχία” βγήκε στην επίθεση με τον Μπεντινέλι αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από την εστία του Κότσαρη. Ο ρυθμός του ματς έπεσε αρκετά μέχρι την ανάπαυλα, με το “τριφύλλι” να το ελέγχει με μεγάλη ευκολία, αλλά να μην φτιάχνει άλλη φάση.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να “κλειδώνει” το “διπλό” με το ξεκίνημα της επανάληψης, σκοράροντας και πάλι από “στημένη” φάση! Ο Χατζηθεοδωρίδης εκτέλεσε ένα φάουλ στο 49′, ο Κουρμπέλης έκανε την κεφαλιά – πάσα και ο Καμπετσής πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-2. Έξι λεπτά αργότερα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για το “τριφύλλι”, αφού Μπεντινέλι είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Απόλλωνα Σμύρνης με δέκα παίκτες.

Η ομάδα του Δώνη έκανε… χαλαρή προπόνηση στα λεπτά που έμειναν, φτάνοντας με ευκολία στα καρέ του Αστρά. Μάλιστα, στο 61΄ο Κουρμπέλης απέτυχε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά. Οι “πράσινοι” πάντως “πλήρωσαν” αυτή τους τη χαλαρότητα, αφού στο 73′ δέχθηκαν γκολ. Ο Βαφέας εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Κότσαρη, έπιασε την γυριστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του “τριφυλλιού” για το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός “ξύπνησε” και έξι λεπτά αργότερα έφτασε στο 1-3 με απίστευτη προσπάθεια του Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός εκτέλεσε δυνατά ένα φάουλ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Αστρά, που έδιωξε. Η μπάλα όμως επέστρεψε στον Μακέντα που… χόρεψε τρεις αντιπάλους με “κοφτές” ντρίπλες, έπιασε το δυνατό πλασέ από θέση δεξιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Εμμανουηλίδης και Χατζηγιοβάνης μπήκαν στα τελευταία λεπτά στο ματς και βελτίωσαν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του “τριφυλλιού”, που συνέχισε να επιτίθεται. Στο 86′ ο Αστράς βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Εμμανουηλίδη, ενώ στο 90+1′ ο ίδιος μεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά από δύσκολη γωνία.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις