Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Τσίκνισμα… πρόκρισης για τους Θεσσαλονικείς

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια του να διατηρήσει τα… σκήπτρα στο Κύπελλο Ελλάδας έκανε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν τον Ατρόμητο με 3-1 μέσα στο Περιστέρι και πήραν το “εισιτήριο” για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εντυπωσιακός στο επαγγελματικό του ντεμπούτο ο νεαρός Κωτσόπουλος των γηπεδούχων.

Ο ΠΑΟΚ είναι -όπως ήταν αναμενόμενο- η 4η ομάδα που πήρε την πρόκριση για τους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο “δικέφαλος του Βορρά” επικράτησε και εκτός έδρας του Ατρόμητου (3-1) και με συνολικό σκορ 5-1 πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο αργός ρυθμός ήταν το χαρακτηριστικό των πρώτων 20 λεπτών (!) του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Ατρόμητο να πιέζει και να είναι προσηλωμένος σε όλες του τις θέσεις.

Στη συνέχεια όμως το ματς άρχισε να.. βλέπεται, με τις δυο ομάδες να γίνονται πιο επιθετικές. Κάποια μακρινά σουτ δεν προκάλεσαν ανησυχία στους δυο τερματοφύλακες, αλλά ο Ατρόμητος πήρε τα… ηνία και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 26′. Ο Ντιγκινί πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 0-1. Ο Σάκχοφ πέρασε κάθετα στον Κουλούρη, αυτός “πάτησε” την μπάλα για τον Ουκρανό μέσο, που πλάσαρε ιδανικά τον Μίρκοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τέρμα αυτό έδωσε.. διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο ματς, αφού -με το 2-0 της Τούμπας- η πρόκριση είχε ήδη πάει στους Θεσσαλονικείς. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Ατρόμητο να μπει δυνατά στην επανάληψη. Στο 49′ ο Ούμπιδες εκτέλεσε το κόρνερ, ο νεαρός Κωτσόπουλος (μπήκε αλλαγή) πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ

Τελικά, οι Περιστεριώτες κατάφεραν να φτάσουν στο 1-1. Ο Κωτσόπουλος έκανε το γύρισμα μέσα από την μεγάλη περιοχή και ο Βασιλακάκης πήρε την κοντινή κεφαλιά και ισοφάρισε (54′). Ο Ατρόμητος κυριάρχησε και έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του και παραλίγο να φτάσει στο 2-1 στο 66′. Ο Βασιλακάκης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα και στρώθηκε στον Κωτσόπουλου που -στο επαγγελματικό του ντεμπούτο- προσπάθησε τρεις φορές να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε. Στην τελευταία του προσπάθεια μάλιστα, ο Μαλεζάς έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή!

Στο επόμενο λεπτό πάντως κρίθηκε ο νικητής του αγώνα, αφού -και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα- ο “δικέφαλος του Βορρά” έφτασε στο 1-2. Ο Μπίσεσβαρ έδωσε στον Κάνιας, ο οποίος έπιασε φοβερό σουτ εκτός περιοχής και από τον άξονα, “εκτελώντας” τον Μίρκοβιτς. Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 79′. Ο Μπίσεσβαρ έκανε τρομερή κάθετη στον Κουλούρη, που βγήκε απέναντι από τον Μίρκοβιτς και τον πλάσαρε εντυπωσιακά.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις