Site icon NewsIT

Champions League: Απίστευτη ανατροπή και πρόκριση για τη Λιόν! 4η από το… πουθενά η Ζενίτ [videos]

11.12.2019 | 01:15
Champions League: Απίστευτη ανατροπή και πρόκριση για τη Λιόν! 4η από το… πουθενά η Ζενίτ [videos]

Η Λιόν αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2, με ισάριθμα πέναλτι, από την Λειψία ισοφάρισε στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας "χρυσό" βαθμό πρόκρισης στη φάση των "16" του Champions League αφού την ίδια ώρα η Ζενίτ, που ήταν φαβορί για την πρόκριση πριν ξεκινήσουν τα ματς, ηττήθηκε με 3-0 από τη Μπενφίκα στη Λισαβόνα μένοντας στην 4η θέση του 7ου ομίλου και εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η Λιόν αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αφού η Λειψία, με τους Φόρσμπεργκ (9′) και Βέρνερ (36′) να ευστοχούν σε ισάριθμα πέναλτι που υποδείχθηκαν κατόπιν… VAR, προηγήθηκε με 0-2 στο “Ζερλάν”, ανέτρεψε στο δεύτερο ημίχρονο την κατάσταση ισοφαρίζοντας το σκορ σε 2-2. Πρώτα ο Αουάρ με καταπλητκικό γκολ στο 55′ και εν συνεχεία ο Ντεπάι με διαγώνιο πλασέ στο 82′ έφεραν το ματς στα ίσα χαρίζοντας στην ομάδα τους το βαθμό της ισοπαλίας που αποδείχθηκε “χρυσός” αφού σε συνδυασμό με όσα έγιναν στο άλλο ματς του 7ου ομίλου, της εξασφάλισαν την πρόκριση στους “16” του Champions League στη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από τους Γερμανούς.

Μπενφίκα και Ζενίτ διένυαν βίους…. αντίθετους πριν ξεκινήσει η τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Οι Πορτογάλοι χρειάζονταν νίκη με δύο γκολ διαφορά, για να συνεχίσουν στο Europa League, έναντι των Ρώσων που ήταν το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League αφού υπερτερούσαν στην ισοβαθμία της Λιόν και τους έφτανε να φέρουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Γάλλους για να τα καταφέρουν.

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, ο Τσέρβι άνοιξε το σκορ για τη Μπενφίκα και μετά ακολούθησε “καταιγίδα” αφού οι στο 52′ ο Πίτσι κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ντούγκλας, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, στο οποίο ευστόχησε κάνοντας το 2-0 για να έρθει ο Αζμούν και να στείλει με… τακουνάκι τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, πετυχαίνοντας ένα απίστευτο αυτογκόλ που “σφράγισε” την ήττα και τον αποκλεισμό της Ζενίτ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφού η Μπενφίκα είναι αυτή που συνεχίζει στο Europa League μέσω της 3ης θέσης του 7ου ομίλου.

Η τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου

1. Λειψία 11
2. Λιόν 8
3. Μπενφίκα 7 (Europa League)
4. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 7

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version