Παρασκευή, 19 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Εκτός Europa League ο ΑΠΟΕΛ! Αποκλείστηκε στη “ρουλέτα” των πέναλτι – video

Εκτός Europa League ο ΑΠΟΕΛ! Αποκλείστηκε στη “ρουλέτα” των πέναλτι – video
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το 1-0 της Κύπρου στο Αζερμπαϊτζάν κόντρα στην Αστάνα και χάνοντας με 1-0 στη ρεβάνς, έστειλε αρχικά το ματς στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι, όπου όμως οι παίκτες του ευστόχησαν μόνο σε μία προσπάθεια, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό.

Εκτός ομίλων του Europa League έμεινε ο ΑΠΟΕΛ, αφού ηττήθηκε στον αγώνα ρεβάνς των πλέι οφ με 1-0 από την Αστάνα, με τους Αζέρους να στέλνουν έτσι το ματς στην παράταση και κατόπιν στα πέναλτι, “κλέβοντας” την πρόκριση από την κυπριακή ομάδα.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Πέδρο Ενρίκε ήταν αυτός που πέτυχε το “χρυσό” γκολ της Αστάνα στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ισοφαρίζοντας το σκορ της πρώτη αναμέτρησης στην Κύπρο, με πέναλτι, μετά από χέρι του Καρλάο στο 17′. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έκανε και πάλι “αφεντικό” για την πρόκριση, αλλά έχασαν αρκετές ευκαιρίες, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

Το σκορ δεν άλλαξε ούτε στην παράταση και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη “ρουλέτα” των πέναλτι. Εκεί οι Αζέροι ήταν πολύ πιο ψύχραιμοι και ευστοχώντας σε 2 πέναλτι έναντι μόλις ενός του ΑΠΟΕΛ (αστόχησαν οι Ντε Βινσέντι, Εφραίμ, Ντελατόρε και Σόουζα), απέκλεισαν την κυπριακή ομάδα και πήραν το “εισιτήριο” για τους ομίλους του Europa League.

Στους ομίλους ΑΕΚ Λάρνακας και Απόλλων Λεμεσού

Η Κύπρος θα έχει πάντως συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, με την ΑΕΚ Λάρνακας και τον Απόλλωνα Λεμεσού. Κι αυτό γιατί η πρώτη επιβλήθηκε με 3-0 στην έδρα της, της Τρέστσιν από τη Σλοβακία και με το 1-1 από το πρώτο παιχνίδι, “σφράγισε” την πρόκρισή της από τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Τα γκολ για την ΑΕΚ Λάρνακας πέτυχαν οι Γιάννου (1΄, 65΄) και ο Ακοράν (36′).

Την ίδια ώρα, ο Απόλλων Λεμεσού, με γκολ του Χαράλαμπου Κυριάκου στο 53΄επικράτησε με 1-0 της Βασιλείας και προκρίθηκε και αυτός στους ομίλους του Europa League.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις