Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Επιστολή στη FIFA! Η… υπερασπιστική γραμμή της ΕΠΟ για αποφυγή του Grexit

ΕΠΟ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΕΠΟ ετοιμάζεται να στείλει αναλυτική επιστολή στην FIFA, με την οποία θα απαντά σε όλα τα σημεία που θίγει η πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με σκοπό την αποφυγή του Grexit.

Η συνάντηση του Βαγγέλη Γραμμένου με τους συνεργάτες του -την Μεγάλη Τετάρτη- “έβγαλε” τους… άξονες που θα κινηθεί η υπερασπιστική γραμμή της ΕΠΟ, προκειμένου να μην γίνει δεκτή η εισήγηση του Χέρμπερτ Χούμπελ για ποδοσφαιρικό Grexit.

Στην επιστολή που θα στείλει στη FIFA, η ΕΠΟ θα εστιάσει στα παρακάτω πέντε σημεία, προκειμένου να πείσει την παγκόσμια ομοσπονδία και να γλιτώσει την… απομόνωση.

-“Πακέτο” μέτρων για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και σύσταση επιτροπής -που θα συνεδριάζει στις αρχές κάθε εβδομάδας- και θα παραπέμπει πειθαρχικά όσους κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα social media.

-Σύντμηση ημερομηνιών για τις εκδικάσεις των δικαστικών υποθέσεων από τα αρμόδια όργανα, με παραπομπή στο Πρωτοδικείο ή το Εφετείο για όποιον δικαστή χορηγεί πάνω από μια αναβολή σε υπόθεση δίχως να συντρέχει σημαντικός λόγος.

-Συζήτηση με τη FIFA για το πρωτάθλημα της Superleague, με πιθανή τη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης που θα απαρτίζεται από ανθρώπους της παγκόσμιας και της ελληνικής ομοσπονδίας και η οποία θα ασχολείται με το ελληνικό πρωτάθλημα.

-Υπενθύμιση στην FIFA πως την τρέχουσα περίοδο επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές, από τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και αφαίρεσης βαθμών, στους «μεγάλους».

-Σημείωση προς τη FIFA πως η νέα διοίκηση της ΕΠΟ ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, δίχως περιθώρια παρέμβασης στους κανονισμούς, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν από το προηγούμενο καθεστώς, αλλά και πως ο έλεγχος της διαιτησίας εξακολουθεί να ανήκει στην παγκόσμια ομοσπονδία με την ΕΠΟ να μην έχει δυνατότητα παρέμβασης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις