Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Γαλανόπουλος: «Εχω στο μυαλό μου την εικόνα ενός θρύλου»

Γαλανόπουλος: «Εχω στο μυαλό μου την εικόνα ενός θρύλου»

Η 31η Μαϊου είναι η μέρα γενεθλίων του Θωμά Μαύρου. Την ημέρα που ο θρυλικός άσος της ΑΕΚ γιόρταζε τα 62α γενέθλιά του, στις 31/5/2016, ένα νέο παιδί φορούσε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Κώστας Γαλανόπουλος ήταν μόλις 18,5 ετών στο ντεμπούτο του, όπως άλλωστε και ο «Θεός» της Ενωσης, το φθινόπωρο του 1976!

Ολοι αυτοί οι συνειρμοί προέκυψαν αυθόρμητα όταν ο Γαλανόπουλος, εξέχον στέλεχος της πρώτης γραμμής της ΑΕΚ, βρέθηκε στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Μαύρου, το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου. Είχε πολλά χρόνια η Ενωση να αναδείξει έναν νεαρό ποδοσφαιριστή και ο Γαλανόπουλος δείχνει να πληρεί τις προϋποθέσεις. Το ξεκίνημά του είναι εντυπωσιακό, όχι βέβαια τόσο όσο του Μαύρου που είχε 18 γκολ σε 30 ματς στην πρώτη του χρονιά (!), όμως ποιος μπορεί να συγκριθεί με τον Θωμά;

«Δεν πρόλαβα να τον θαυμάσω ζωντανά στο γήπεδο. Τον ξέρω μόνο από όσα έχω ακούσει, όσα έχω δει, από τους παλαιότερους αλλά και από τους γονείς μου. Το πρώτο φυσικά που μου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε γι΄αυτόν τον παίκτη, είναι αυτό που γνωρίζει όλος ο κόσμος: Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός», δήλωσε ο 19χρονος μέσος της εθνικής Ελπίδων σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Γεννήθηκε όταν πλέον ο Μαύρος είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αλλά τα συναισθήματα τον πλημμύρισαν όταν τού έσφιξε το χέρι.

«Εχω σχηματίσει στο μυαλό μου την εικόνα ενός θρύλου. Τώρα που τον γνώρισα για πρώτη φορά, μπορώ να εκφράσω όλα αυτά τα συναισθήματα. Δεν τον είχα ξαναδεί μέχρι τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που γνώρισα από κοντά έναν απ΄τους μεγαλύτερους παίκτες που πέρασαν από αυτή την ομάδα» είπε ο Γαλανόπουλος.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις