Δευτέρα, 19 Αυγ.
27oC Αθήνα

Η Τότεναμ “διέλυσε” τον Ερυθρό Αστέρα και άφησε… ευρωπαϊκές ελπίδες στον Ολυμπιακό!

Η Τότεναμ “διέλυσε” τον Ερυθρό Αστέρα και άφησε… ευρωπαϊκές ελπίδες στον Ολυμπιακό!
Reuters

Το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους “16” του Champions League πίσω από την Μπάγερν Μονάχου έγινε η Τότεναμ, μετά το “διπλό” επί του Ερυθρού Αστέρα (4-0). Δύο γκολ και.. συγγνώμη από τον Σον! Κόντρα… ερυθρόλευκων για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

“Δούλεψε” για τον Ολυμπιακό. Η Τότεναμ νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (4-0), πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τους “16” του Champions League και… στέλνει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τους δύο “ερυθρόλευκους” σε “μάχη” για την κατάκτηση της 3ης θέσης στον όμιλο, που οδηγεί στους “32” του Europa League (3 βαθμούς έχουν οι Σέρβοι και έναν οι Πειραιώτες).

Η Τότεναμ είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας ήταν αυτός που… άγγιξε το γκολ στο 23′ με τον Πάβκοφ να βγαίνει ηττημένος σε τετ-α-τετ με τον Γκασανίνγκα.

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας ανοίξει το σκορ στο 34. Μετά από μία απίστευτη φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων, με τους παίκτες του Ποκετίνο να έχουν δύο δοκάρια πριν ο Λο Τσέλσο τη στείλει στα δίχτυα με αριστερό σουτ (1-0)! Η ομάδα του Μιλόγεβιτς θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στο 45′, αλλά ο Λα Πάρα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης -και στην προσπάθεια του να διώξει- ο Σάντσες έστειλε την μπάλα στην οριζόντια δοκό.

Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε στην επανάληψη να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά μέσα σε 4 λεπτά η Τότεναμ “καθάρισε” τη νίκη με δύο γκολ του Σον (58′, 61′). Το τελικό 0-4 για την ομάδα του Ποκετίνο διαμορφώθηκε στο 86′, από τον Έρικσεν (το πρώτο του γκολ στο φετινό Champions League).

Τα αποτελέσματα του ομίλου

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 2-0

(69’ Λεβαντόφσκι, 89’ Πέρισιτς)

Ερυθρός Αστέρας – Τότεναμ 0-4

(34’ Λο Λέσλο, 57’, 61’ Σον, 86’ ‘Ερικσεν)

Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 12

Τότεναμ 7

Ερυθρός Αστέρας 3

Ολυμπιακός 1

 

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις