Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Koriopolis: Οι λόγοι που η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των Μπέου και Τσακογιάννη

Koriopolis: Οι λόγοι που η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των Μπέου και Τσακογιάννη

Την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου και του Γιώργου Τσακογιάννη για επιμέρους αδικηματα ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που δικάζει την υπόθεση του «Κοριόπολις», προτείνοντας παράλληλα την απαλλαγή τους για τις βασικές κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Συγκεκρίμενα, η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο Αχιλλέας Μπέος μόνο για το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και συγκεκριμένα του ματς Πανσεραικός-Αστέρας Τρίπολης στις 27 Φεβρουαρίου 2011 με αποτέλεσμα 0-1.

Η εισαγγελέας τόνισε πως στον επίμαχο αγώνα σαφέστατα προκύπτει από τις συνομιλίες πως ο εν λόγω αγώνας είναι χειραγωγημένος.

Για τον Γιώργο Τσακογιάννη ζήτησε να κριθεί ενοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος, ξέπλυμα, δωροδοκία-δωροληψία για δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες της Ηλιούπολης του 2011, έναν με τον Εθνικό Αστέρα και ένα με τον Λεβαδειακό και παράνομη κατοχή όπλων.Οι Μπέος και Τσακογιάννης έχουν παραπεμφθούν στο εδώλιο ως διευθυντές δύο ξεχωριστών εγκληματικών οργανώσεων ενώ και οι δύο είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Μεταξύ των υπόλοιπων κατηγορουμένων που η εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι βρίσκονται ποδοσφαιρικοί παράγοντες, παίκτες και ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή από τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (ένταξης, συγκρότησης και διεύθυνσης), της απάτης και της εκβίασης για όσους κατηγορουμένους έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο με αυτές τις κατηγορίες.

Επιπλέον, εισηγήθηκε την παύση της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής για τα αδικήματα της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα μέσω διαδικτύου ή μεσω πρακτορείου.

Αυτή η πρόταση της εισαγγελέως οδήγησε εκτός του κάδρου των ποινικών ευθυνών όσους κατηγορούμενους κάθονται στο εδώλιο ως παίκτες παράνομου στοιχήματος.

Συνολικά είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή πάνω από 50 από τους συνολικά 84 κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις