Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνουν οι αγώνες στην Bundesliga!

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνουν οι αγώνες στην Bundesliga!

Η Bundesliga θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα επανεκκινήσει, μετά την πανδημία του κορονοϊού. Οι περισσότερες ομάδες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, την ώρα που οι αρμόδιοι θέτουν τους κανόνες που θα γίνει η επιστροφή στη δράση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επιστροφή στα γήπεδα της Bundesliga θα γίνει τον ερχόμενο μήνα. Την Τετάρτη (22.04.2020) το γερμανικό περιοδικό “ Der Spiegel” αποκαλύπτει ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

O μέγιστος αριθμός ανθρώπων που θα βρίσκεται στο γήπεδο, θα είναι 300 άτομα. Επίσης, δεν θα υπάρχουν παιδιά που θα συνοδεύουν τους παίκτες κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, ούτε φυσικά και οι μασκότ των ομάδων. Φυσικά, δεν θα υπάρξουν χειραψίες μεταξύ των παικτών και ομαδικές φωτογραφίες.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα ελέγχονται αυστηρά, ενώ οι θέσεις που θα προορίζονται για φωτογράφους, θα είναι περιορισμένες. Οι δημοσιογράφοι που  θα στέκονται στην άκρη του γηπέδου για λογαριασμό του κάθε ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, ενδέχεται να χρειαστεί να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με πιθανά συμπτώματα της Covid-19.

Τέλος, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν ομάδες θα πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις