Site icon NewsIT

Κροατία – Ελλάδα, μπαράζ Μουντιάλ: Ο Μάντζουκιτς… στο δρόμο της Εθνικής

17.10.2017 | 15:21
Εθνική Ελλάδας - Κροατία

Η Κροατία θα είναι η αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας, στα μπαράζ του Μουντιάλ 2018. Η αντίπαλος της Εθνικής δεν είναι αχτύπητη, αλλά δεν είναι και εύκολη. Τουλάχιστον απέφυγε την Ιταλία.

Η κλήρωση έγινε σήμερα στη Ζυρίχη στα γραφεία της FIFA. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Κροατία. Η Ελλάδα θα μεταβεί στο Ζάγκρεμπ και το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα των Μάντζουκιτς και Μόντριτς θα γίνει στις 9-11/11.

Η ρεβάνς θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 12-14/11.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν τελευταία φορά αντίπαλες στον προκριματικό όμιλο του Euro 2012. Η Εθνική μας απέσπασε ισοπαλία 0-0 στο “Μάκσιμιρ” και νίκησε 2-0 στη ρεβάνς, με γκολ του Γιώργου Σαμαρά και του Φάνη Γκέκα.

Σε προκριματικά Μουντιάλ έχουν αναμετρηθεί το 1998, στον προκριματικό όμιλο. Η Ελλάδα είχε και τότε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο Ζάγκρεμπ (44′ Σούκερ / 9′ Νικολαΐδης), αλλά ηττήθηκε 0-1 στο “Καυτανζόγλειο”, όπου επίσης σκόραρε ο Σούκερ.

 

Ο Φερνάντο Ιέρο έκανε την κλήρωση

Τα τέσσερα ζευγάρια των μπαράζ:
Βόρεια Ιρλανδία-Ελβετία
Κροατία-Ελλάδα
Δανία-Ιρλανδία
Σουηδία-Ιταλία

Αν η ανθεκτική… Ελλάδα προκριθεί τότε θα μπει στην κλήρωση του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου, στο Κρεμλίνο.

Οι χώρες που βρίσκονται ήδη στο Μουντιάλ: Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία (Ευρώπη), Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Ουρουγουάη (Νότια Αμερική), Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Παναμάς (Κεντρική, Βόρεια Αμερική και Καραϊβική), Αίγυπτος, Νιγηρία (Αφρική), Ιράν, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα (Ασία).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version