Site icon NewsIT

«Λουκέτο» στο πρωτάθλημα της Κύπρου και αναδιάρθρωση

15.05.2020 | 13:48
«Λουκέτο» στο πρωτάθλημα της Κύπρου και αναδιάρθρωση

Η ΚΟΠ αποφάσισε για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας, καθώς και για την αύξηση των ομάδων ενόψει της επόμενης σεζόν.

«Λουκέτο» στην πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου της Κύπρου έβαλε την Παρασκευή (15.05.2020) η ΚΟΠ. Σε ψηφοφορία που διεξήχθη -με αφορμή τις διαφορές που υπήρξαν με την κυβέρνηση για το πρωτόκολλο υγείας που θα έπρεπε να ακολουθηθεί, σε ενδεχόμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος- αποφασίστηκε να τερματιστεί η σεζόν.

Όπως έγινε γνωστό, δεν θα υπάρξει ομάδα που θα πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ έγινε γνωστό πως μόνο για την επόμενη σεζόν θα υπάρξει αύξηση των ομάδων της κατηγορίας (από 12 θα γίνουν 14). Όπως διευκρινίστηκε από την σεζόν 2021-22 θα μειωθεί και πάλι ο αριθμός των ομάδων στις 12.

18 ομάδες ψήφισαν υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, ενώ διαφώνησαν μόνο οι ΑΕΚ Λάρνακας και Ανόρθωση. Επίσης 18-2 ήταν η ψηφοφορία και για την αύξηση των ομάδων. Αρνητικά ψήφισαν Ανόρθωση και Απόλλων Λεμεσού.

Πλέον, αναμένονται οι ανακοινώσεις, εκεί όπου πιθανότατα θα ξεκαθαρίσουν και οι ομάδες που θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της Κύπρου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα καθοριστούν βάσει βαθμολογικής κατάταξης μέχρι το σημείο της διακοπής, λόγω του κορονοϊού. Δηλαδή στα προκριματικά του Champions League θα βρεθεί η Ομόνοια (χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή) και σε αυτά του Europa League η Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version