Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Μήτρογλου: Ένας ακόμα Έλληνας που έφτασε σε ευρωπαϊκό τελικό!

Μήτρογλου
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μαρσέιγ επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, έχοντας στις τάξεις της τον Κώστα Μήτρογλου

Μπορεί η Σάλτσμπουργκ να νίκησε το βράδυ της Πέμπτης (03/05) με 2-1 τη Μαρσέιγ στην παράταση, αλλά οι “Φωκαείς” ήταν η ομάδα που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Europa League, αφού είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς με 2-0.

Ο επιθετικός της γαλλικής ομάδας, Κώστας Μήτρογλου ήταν τραυματίας και δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Έλληνας φορ όμως πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση μέσω twitter: “Τα καταφέραμε! Είμαστε στον τελικό του Εuropa League. Tεράστια ψυχή και ατελείωτη πίστη από όλους”.

https://twitter.com/kmitroglou/status/992162140869025793

Αν και η συμμετοχή του στον τελικό είναι αμφίβολη, το όνομα του Κώστα Μήτρογλου έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τους Έλληνες παίκτες που έφτασαν σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Κανείς δεν ξεχνά την ομάδα του Παναθηναϊκού που το 1971 έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Wembley κόντρα στον σπουδαίο Άγιαξ του Κρόιφ.

Ο Άκης Ζήκος ήταν ο πρώτος Έλληνας παίκτης που έφτασε στον τελικό του Champions League αγωνιζόμενος με ομάδα από το εξωτερικό (με τη Μονακό το 2004). όσον αφορά το τελευταίο όνομα που προστπέθηκε ήταν αυτό του Αλέξανδρου Τζιόλη. Ο Έλληνας μέσος έφτασε το 2009 με τη Βέρντερ Βρέμης στον τελικό του Europa League, πέρασε στο ματς στο 103′ της παράτασης, αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει, αφού η Σαχτάρ Ντόνετσκ σήκωσε την κούπα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις