Κυριακή, 21 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Με τη βοήθεια του VAR η Σουηδία! “Λύγισε” τη Νότια Κορέα [vid]

Μουντιάλ 2018: Με τη βοήθεια του VAR η Σουηδία! “Λύγισε” τη Νότια Κορέα [vid]
ΦΩΤΟ Reuters

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ 2018 η Σουηδία. Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν δύσκολα της Νότιας Κορέας με 1-0 στο Νίζνι Νόβγκοροντ, χάρη σ’ ένα πέναλτι του Γκράνκβιστ στο 65΄, για τον καταλογισμό του οποίου χρειάστηκε η συμβολή του VAR.

Με πέναλτι του Γκράνκβιστ στο 65′, το οποίο δόθηκε με τη βοήθεια του VAR, η Σουηδία επικράτησε 1-0 της Νότιας Κορέας, για την πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ 2018.. Οι Σκανδιναβοί πήραν δύσκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης και φιγουράρουν στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου μαζί με το Μεξικό, έχοντας πίσω τους την κάτοχο του τίτλου Γερμανία.

Ο αγώνας

Η Σουηδία είχε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 20′, με τον Μάρκους Μπεργκ να χάνει ανεπανάλητο τετ-α-τετ απέναντι στον Χιέον Γου Τζο, που έσωσε την εστία του. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κορεάτη τερματοφύλακα από πλεονεκτική θέση. Ο Μπεργκ νίκησε τον Χιέον Γου Τζο στο 43′, αλλά έστειλε τη μπάλα παράλληλα προς το τέρμα κι έτσι το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο

Στο 49′ το σουτ του Φόρσμπεργκ έξω από την περιοχή έφυγε άουτ, στο 52′ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τζα Τσέολ Κου ενώ στο 56΄ ο Τζο απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Τοϊβόνεν.

Στο 63΄ ο Κλάεσον ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μιν Γου Κιμ, ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, αλλά στη συνέχεια… επιστρατεύτηκε το VAR και καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο Γκράνκβιστ στο 65΄το εκτέλεσε εύστοχα και χάρισε τη νίκη στη Σουηδία.

Το VAR, το πέναλτι και το γκολ του Γκράνκβιστ


 

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Ολσεν, Αουγκούστινσον, Γκράνκβιστ, Γιάνσον, Λούστιγκ, Λάρσον (81΄ Σβένσον), Εκνταλ (71΄ Χίλιεμαρκ), Κλάεσον, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ, Τοϊβόνεν (77΄ Τέλιν)
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Σιν Τάε Γιονγκ): Χιέον Γου Τζο, Τζου Χο Παρκ (28΄ λ.τρ. Μιν Γου Κιμ), Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Χιουν Σου Γιανγκ, Γιονγκ Λι, Τζα Τσέολ Κου (73΄ Σέουνγκ Γου Λι), Σουνγκ Γιουένγκ Κι, Τζάε Σουνγκ Λι, Χέουνγκ Μιν Σον, Σιν Γουκ Κιμ (66΄ Γου Γιανγκ Τζουνγκ), Χι Τσαν Χουάνγκ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις