Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: “Βόμβα” στη Μόσχα! Η Ρωσία απέκλεισε την Ισπανία στα πέναλτι [pics, vids]

Μουντιάλ 2018: “Βόμβα” στη Μόσχα! Η Ρωσία απέκλεισε την Ισπανία στα πέναλτι [pics, vids]
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ρωσία έκανε το “μπαμ” του Μουντιάλ 2018 και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Η οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Κυπέλλου σόκαρε την Ισπανία και την πέταξε εκτός διοργάνωσης στα πέναλτι. Ήρωας των Ρώσων ήταν ο Ακινφέεφ, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά και στην παράταση, έπειτα από 120 λεπτά με ελάχιστες φάσεις που γρήγορα θα ξεχαστούν.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Την πρόκριση της στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018 πανηγύρισε η Ρωσία. Η οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε την έκπληξη της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Ισπανία.

Οι Ίβηρες ήταν το φαβορί του αγώνα πριν την έναρξη του, ωστόσο δεν κατάφεραν να “σπάσουν” τη ρωσική άμυνα, έμειναν στο 1-1 τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση κι ηττήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Ακινφέεφ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς απέκρουσε δύο πέναλτι των Ισπανών κι έστειλε τους Ρώσους στους “8”, όπου θα συναντήσουν τον νικητή του ζευγαριού Κροατία – Δανία.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ινιέστα, γκολ, 1-0

Σμολόβ, γκολ, 1-1

Πικέ, γκολ, 2-1

Ιγκνασέβιτς, γκολ, 2-2

Κόκε, απόκρουση, 2-2

Γκολόβιν, γκολ, 2-3

Ράμος, γκολ, 3-3

Τσερίσεβ, γκολ, 3-4

Άσπας, απόκρουση

Ο αγώνας

Η Ισπανία είχε εξαρχής τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κυκλοφόρησε την μπάλα, ωστόσο δεν κατάφερε να “σπάσει” την πολυπρόσωπη άμυνα της Ρωσίας, η οποία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1), με τα γκολ να προέρχονται από λάθη αμυντικών.

Στο 12′, η Ισπανία άνοιξε το σκορ.Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Ιγκνασέβιτς προσπάθησε να μαρκάρει τον Σέρχιο Ράμος. Ο Ρώσος «γκρέμισε» τον αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης κι όπως έπεφτε στο έδαφος, η μπάλα βρήκε στο… τακούνι του και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του, παίρνοντας μία πολύ περίεργη πορεία. Αυτό ήταν το 10ο αυτογκόλ σε αυτό το Μουντιάλ.

Η οικοδέσποινα, Ρωσία, ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι! Στο 40ο λεπτό, η μπάλα βρήκε τον αγκώνα του Πικέ στην κεφαλιά του Αρτέμ Τζιούμπα. Ο Ρώσος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, κι ενώ ο Ντε Χέα έπεσε από την άλλη πλευρά.

Το δεύτερο μέρος ήταν ανούσιο και χωρίς πολλές φάσεις, με την Ισπανία να έχει και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, αλλά να δημιουργεί μόλις μία πολύ καλή φάση για γκολ. Στο 85′, ο Ακινφέεφ σταμάτησε σουτ του Ινιέστα και στη συνέχεια απέκρουσε σουτ του Άσπας. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση

Για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πραγματοποιήθηκε μια 4η αλλαγή, όταν στο 97ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Αλεξάντερ Ερόκιν πέρασε αντί του Κουζιάεβ για τη Ρωσία, βάσει του νέου κανονισμού. Σε 4η αλλαγή προχώρησε και ο Ιέρο, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ροντρίγκο, στο 104ο λεπτό στη θέση του Ασένσιο.  Ο Ισπανός άσος, λίγο έλειψε να κάνει το 2-1 λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Ακινφέεφ δήλωσε και πάλι “παρών”.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου ο Ρώσος τερματοφύλακας νίκησε δύο φορές τους Ισπανούς και χάρισε την πρόκριση στη Ρωσία.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο (70′ Καρβαχάλ), Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Σίλβα (67′ Ινιέστα), Ίσκο, Ασένσιο (104′ Ροντρίγκο), Κόστα (80′ Άσπας).

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Κουζιάεβ (97′ Ερόκιν), Ζόμπνιν, Κουντριασόβ, Γκολόβιν, Ζιρκόβ (46′ Γκράνατ), Σαμέντοβ (61′ Τσερίσεβ), Τζιούμπα (65′ Σμολόβ)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις