Site icon NewsIT

Ο ΠΑΟΚ έχει… άστρο και “πρωταγωνιστές” – Ο Ολυμπιακός δείχνει “ασθενής”!

22.10.2018 | 10:19
Ο ΠΑΟΚ έχει… άστρο και “πρωταγωνιστές” – Ο Ολυμπιακός δείχνει “ασθενής”!

Ο ένας “καλπάζει” στο πρωτάθλημα κι ο άλλος δείχνει μεγάλο πρόβλημα στην αγωνιστική του εικόνα. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν αντίθετες πορείες αυτή την περίοδο, κάτι που “μεταφράζεται” σε 6 βαθμούς διαφοράς.

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 αλλά μετά από 7 αγωνιστικές στη Superleague βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και δείχνει… ασταμάτητος. Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον απόσταση 6 βαθμών από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και αυτή τη στιγμή θεωρείται πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δημιουργήσει μια ομάδα που… έχει τον τρόπο να νικά ακόμα και στη μέτρια – κακή της ημέρα, κάνοντας ρεκόρ με τις 7 σερί νίκες στην εκκίνηση. Ο “δικέφαλος του Βορρά” παίρνει λύσεις από τους παίκτες “κλειδιά” που έχει στο ρόστερ του, με τους Πρίγιοβιτς και Πασχαλάκη να “λάμπουν”.

Ο Σέρβος επιθετικός είναι… πιο “killer” από ποτέ και με τα 5 γκολ -σε 10 τελικές προσπάθειες- που έχει πετύχει μέχρι στιγμής στη Superleague και αποτελεί το “πυρηνικό” όπλο του ΠΑΟΚ, όταν η ομάδα δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα. Μια μπαλιά στον Πρίγιοβιτς μπορεί να “σβήσει” ακόμα και κακή εικόνα σε ντέρμπι και να φέρει τη νίκη. Την ίδια στιγμή, ο Πασχαλάκης -πέρα από κάποιες τρανταχτές εξαιρέσεις- δίνει… σιγουριά κάτω από το τέρμα και μπορεί να διορθώσει τις “παραφωνίες” που υπάρχουν στην αμυντική λειτουργία των Θεσσαλονικέων. Από την… εξίσωση στο ντέρμπι με τον Άρη έλειψε ο Μαουρίτσιο, αλλά είπαμε… ο Πρίγιοβιτς πήρε το “όπλο” του.

Αν προσθέσουμε και την… ρέντα που έχει η ομάδα, τότε καταλαβαίνουμε πως η… γκέλα είναι κάτι πολύ δύσκολο για να συμβεί. Πλέον, οι Θεσσαλονικείς έχουν τα δύσκολα ματς με Παναθηναϊκό (εντός) και Ατρόμητο (εκτός) και σε περίπτωση που περάσουν και από αυτά.. αλώβητοι, τότε θα κοιτάνε με μεγαλύτερη σιγουριά τον φετινό τίτλο.

Ολυμπιακός… ασθενής!

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει πάρει μια… κατηφόρα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τα… έχει με τη διαιτησία του αγώνα στην έδρα του ΟΦΗ, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει την τελευταία περίοδο είναι προβληματική.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν να “δουν” νίκη στο πρωτάθλημα από τα τέλη Νοεμβρίου, δεν μπορούν να κρατήσουν μια σταθερή απόδοση, αλλά το μεγάλο τους πρόβλημα εμφανίζεται στο σκοράρισμα. Στα επτά τελευταία του παιχνίδια, ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μόνο τέσσερα γκολ, δηλαδή έχει 0,57 τέρματα ανά αγώνα.

Άρης – ΠΑΟΚ: «Απόλυτος»… με super ανατροπή! Πρίγιοβιτς και Πασχαλάκης «υπέγραψαν» το ντέρμπι

Η απουσία του τιμωρημένου Φορτούνη στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ ήταν εμφανέστατη στο πρώτο ημίχρονο, όσο διάστημα δηλαδή που αγωνίστηκε ο Γιάγια Τουρέ. Η επιλογή του Ιβοριανού δεν δικαίωσε τον Μαρτίνς, που αναγκάστηκε να περάσει στην επανάληψη τον Νάτχο (σ.σ. σε εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανεβάσει κατακόρυφα… στροφές). Όσον αφορά το αμυντικό “δίδυμο” (Μεριά και Μιράντα) εμφάνισε μεγάλες αδυναμίες και δεν μπόρεσε να κόψει τη φόρα των Βουό και Πλατέλλα. Παράλληλα, Γκιγιέρμα – Καμαρά δεν μπόρεσαν να αποδώσουν σε ένα ματς όπου οι “ερυθρόλευκοι” δέχθηκαν πίεση και θα έπρεπε να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε την ευθύνη της ήττας στον εαυτό του και στους παίκτες του, τονίζοντας πως δεν σεβάστηκαν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Όσο τα αποτελέσματα δεν… φτιάχνουν, τόσο η γκρίνια για τον ίδιο και τους ποδοσφαιριστές του θα αυξάνεται και μπορεί να φέρει εξελίξεις.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version