Παρασκευή, 16 Αυγ.
37oC Αθήνα

Οδηγία από FIFA για τα μηνύματα των παικτών κατά του ρατσισμού

Οδηγία από FIFA για τα μηνύματα των παικτών κατά του ρατσισμού
Reuters

Με τη στήριξη της FIFA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πήρε θέση, για τα μηνύματα κατά του ρατσισμού που εμφανίζουν οι ποδοσφαιριστές, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών τους.

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που τις τελευταίες ημέρες έχουν στείλει -με τους πανηγυρισμούς- το δικό τους αντιρατσιστικό μήνυμα και έχουν τοποθετηθεί στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό. Την ώρα όμως που κάποιες ομοσπονδίες έχουν διαμηνύσει πως σκοπεύουν να τιμωρήσουν τους ποδοσφαιριστές τους για ανάλογες πράξεις, η FIFA θέλει να βάλει πάνω απ’ όλα τη… λογική, σε μια περίοδο που ο θάνατος του Αφροαμερικανού έχει σοκάρει τον πλανήτη.

«Η FIFA προωθεί ενέργειες κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, είναι υπέρμαχος της προσπάθειας εξάλειψης του φαινομένου και αντιλαμβάνεται απόλυτα όσα έχουν συμβεί και την επίδραση αυτών στους ποδοσφαιριστές, μετά και την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η ισχύ των κανονισμών και η επιβολή των προβλεπομένων έγκειται στην δικαιοδοσία κάθε Ομοσπονδίας, ωστόσο, θα ήταν σωστό να πρυτανεύσει η λογική και να ληφθούν υπόψιν με τον σωστό τρόπο τα τεκταινόμενα…».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις