Δευτέρα, 19 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ανατρέψτε, κερδίστε, έφτασεεε…

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ανατρέψτε, κερδίστε, έφτασεεε…

Το Ολυμπιακός – ΑΕΚ είναι ντουετάκι ανατροπής και… τελευταίου δεκαλέπτου αυτή τη σεζόν. Οπως και στον πρώτο γύρο, έτσι και τώρα, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 2-1 με ανατροπή και μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αυτή είναι η τοπ συνταγή της Ενωσης και ετοίμασε την παραγγελία και πάλι στο τέλος! Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0, αλλά η Ενωση γύρισε το παιχνίδι και το πήρε με 2-1.

Το live του Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Επειτα από ένα σχετικά αδιάφορο πρώτο ημίχρονο, αλλά και σκληρό οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο γήπεδο για το γκολ… Επαιξαν καλύτερα και τα έδωσαν όλα στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, αν και το παιχνίδι έως εκείνο το σημείο έδειχνε ότι μπορεί και να τελειώσει δίχως τέρματα! Η ΑΕΚ -my middle name is… Απτόητη- κυνήγησε και αυτό το παιχνίδι έως το τέλος και δικαιώθηκε. Και τα τρία γκολ μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ανοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός και η Ενωση με δυο γκολ, το ένα στις καθυστερήσεις, έκανε το «Καραϊσκάκης» άνω – κάτω

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, πίεζε ακόμη και σκληρά κι αρχικά προσπαθούσε να βρει την… άκρη του με τον Μιραλάς, ο οποίος όμως ήταν περιφρουρημένος καλά και δεν ξεμύτισε επικίνδυνα προς την περιοχή της ΑΕΚ.

Οι Πειραιώτες άρχισαν να ξεδιπλώνονται από το 15′ και μετά. Στο 17′ σε τραβήγματα του Βράνιες προς τον Μποτία και έπειτα από πτώση του Ισπανού στην περιοχή διαμαρτυρήθηκε ο Γκαρθία.

Στο 25′ ο Πάρντο βγήκε δεξιά στην περιοχή, έκανε το σουτ διαγώνια και ο Τσιντώτας έδιωξε. Πέντε λεπτά μετά, εκτέλεσε φάουλ ο Χριστοδουλόπουλος, πάνω στο τείχος, ενώ στο 40′ είχε νέα ευκαιρία ο Ολυμπιακός με τον Πάρντο στη δεξιά γωνία της περιοχής. Σούταρε φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό, ο Τσιντώτας έβγαλε και πάλι εντυπωσιακά.

Το παιχνίδι ήταν καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο η ΑΕΚ και πάλι με μεγάλη ανατροπή, όπως και στον πρώτο γύρο, νίκησε τον Ολυμπιακό.

Στο 58′ ο Αραούχο ανενόχλητος μπροστά από το πέναλτι έκανε σκαστή κεφαλιά και η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Προτό, ενώ στο 66′ είχε δοκάρι ο Ολυμπιακός. Τότε, σε σέντρα του Κούτρη από αριστερά, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, η μπάλα χτύπησε στο πάνω μέρος του δοκαριού και έφυγε άουτ.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 69′, σε φάουλ με γέμισμα από αριστερά του Χριστοδουλόπουλου, έδιωξε ο Ζιλέ, ο Μασούντ έπιασε την κεφαλιά και ο Σισέ έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ήταν όλα τα λεφτά, όπως και στον πρώτο γύρο όταν στο 80′ και στο 89′ είχε κάνει την ανατροπή η ΑΕΚ με γκολ του Χριστοδουλόπουλου και του Μάνταλου και νίκησε με 3-2, στο ΟΑΚΑ.

Τώρα, το σκορ άνοιξε στο 81′ ο Ανσαριφάρντ που πήρε την πρώτη μπάλα, αυτή κόντραρε και ο Ιρανός με δεύτερο σουτ έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 στο 87′. Τότε, ο Γιακουμάκης δοκίμασε για “ψαλιδάκι”, αλλά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Χριστοδουλόπουλου, ο Μποτία δεν μπόρεσε να διώξει και ο Τσιγκρίνσκι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 90’+4′ ο Γιακουμάκης ολοκλήρωσε τη δουλειά που άφησε μισή νωρίτερα. Βγήκε η αντεπίθεση της ΑΕΚ από δεξιά, έγινε η σέντρα και ο Γιακουμάκης μπούκαρε στη μικρή περιοχή πλάσαρε από κοντά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Γι’ αυτή τη φάση αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μπότια που διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ.

Μετά έγινε ο κακός χαμός στο γήπεδο.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουϊ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (71′ Ταχτσίδης), Οφό (59′ Ανσαριφάρντ), Πάρντο (79′ Μάριν), Φορτούνης, Μιραλάς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62′ Λιβάγια).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις