Δευτέρα, 1 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ξάνθη: Στην κορυφή οι “ερυθρόλευκοι”! Πρωταγωνιστής ο Ανσαριφάρντ

Ολυμπιακός – Ξάνθη: Στην κορυφή οι “ερυθρόλευκοι”! Πρωταγωνιστής ο Ανσαριφάρντ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Στην κορυφή της Superleague επέστρεψε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γκαρθία επικράτησε εντός έδρας της Ξάνθης με 3-0, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 18η αγωνιστική, κι άφησε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση, ενώ ξέφυγε από την τρίτη ΑΕΚ με 3 βαθμούς.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, επικράτησε άνετα της Ξάνθης με 3-0 στο “Γ. Καραϊσκάκης” και πανηγύρισε την ένατη σερί νίκη του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφή της Superleague, αφήνοντας πίσω τους τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ. Το τρίτο τέρμα το πέτυχε ο Φορτούνης. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν από το 57′ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κασάδο.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός, παρότι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, άργησε να δημιουργήσει την πρώτη καλή ευκαιρία του. Αυτή σημειώθηκε στο 19′, όταν ο Ανσαριφάρντ έκανε την προβολή, έπειτα από ασυνεννοησία του Κασάδο με τον τερματοφύλακά του, αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν ακόμα περισσότερο στροφές μετά το 20′, με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να είναι ο μοναδικός παίκτης της Ξάνθης που προσπαθούσε να τους αντισταθεί. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων νικήθηκε μόνο στο 26ο λεπτό, όταν ο Ανσαριφάρντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο καταλόγισε ο Καραντώνης για το (άτσαλο) μαρκάρισμα του Φασίδη στον Φορτούνη.

Στη συνέχεια, ο Σέρβος γκολκίπερ έδειξε ουκ ολίγες φορές το ταλέντο του. Στο 40′ απέκρουσε σουτ του Ανσαριφάρντ από κοντά, στο 43′ νίκησε τον Μιραλάς σε τετ-α-τετ, ενώ στη συνέχεια της φάσης απέκρουσε και σουτ του Φορτούνη. Στο 44′ νίκησε και τον Πάρντο, ενώ εννέα λεπτά νωρίτερα (36′) είχε την τύχη με το μέρος του, καθώς το σουτ του Ρομαό βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Τριάδης λίγο έλειψε να κάνει το 1-1. Ο παίκτης της Ξάνθης πλάσαρε σωστά τον Προτό, ωστόσο ο Σισέ πρόλαβε την μπάλα λίγο πριν πάει στα δίχτυα.

Στο 57΄ ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματα του με την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ από σέντρα του Φιγκέιρας και δύο λεπτά αργότερα ο Κασάδο άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, βλέποντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για ισάριθμα φάουλ στον Πάρδο σε πέντε λεπτά.

Το 3-0 διαμόρφωσε ο Φορτούνης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του 17χρονου Μελιόπουλου και νίκησε από κοντά τον Ζίβκοβιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας (80′ Ζιλέ), Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (72′ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Πάρντο, Φορτούνης, Μιραλάς (84′ Σεμπά), Ανσαριφάρντ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μελιόπουλος, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά (71′ Λισγάρας), Ντε Λούκας, Τριάδης (62′ Σιλά), Ντουρίτσκοβιτς, Φασίδης (87′ Χατζητερζόγλου), Γέντρισεκ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις