Site icon NewsIT

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Καβάλα… στ’ άλογο με αυτογκόλ! Νίκη κορυφής στο “Καραϊσκάκης”

01.10.2018 | 22:42
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Καβάλα… στ’ άλογο με αυτογκόλ! Νίκη κορυφής στο “Καραϊσκάκης”

Τεράστιο “διπλό”... χωρίς φάση! Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε μεγάλη πίεση μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού, αλλά είχε σε μεγάλη βραδιά τον Πασχαλάκη. Ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε ό,τι πήγε στην εστία του, ενώ το απίστευτο αυτογκόλ του Βούκοβιτς έδωσε τη νίκη στους Θεσσαλονικείς (0-1), που τους έστειλε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague, μαζί με τον Ατρόμητο. 23 χαμένες ευκαιρίες αλλά και δοκάρι οι γηπεδούχοι.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

“Μαγική” εικόνα! Ο Ολυμπιακός έχασε ένα… σκασμό ευκαιρίες κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά ο “δικέφαλος του Βορρά” έφυγε με τη νίκη από το “Γ. Καραϊσκάκης” (0-1).

Ο “δικέφαλος του Βορρά” δεν ήταν καλύτερος των “ερυθρόλευκων” -όπως και κόντρα στην ΑΕΚ- αλλά έκανε το 5x5 στο πρωτάθλημα και με το σερί αυτό κατάφερε να “σβήσει” τη βαθμολογική ποινή που ξεκίνησε τον φετινό “μαραθώνιο” και να περάσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, (13 βαθμοί, όσους έχει και ο Ατρόμητος).

Μεγάλη η συνεισφορά του Πασχαλάκη στο “διπλό” των Θεσσαλονικέων, με τις τρομερές του αποκρούσεις. Απ’ την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε 23 τελικές στο ματς και ένα δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το… ζητούμενο, να σκοράρει και να μην ηττηθεί από έναν συνδιεκδικητή του τίτλου. Την επόμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες θα πάνε στην έδρα της ΑΕΚ.

Οι επιλογές των προπονητών

Μια έκπληξη επιφύλασσε ο Πέδρο Μαρτίνς στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ξεκινώντας τον Αχμέντ Χασάν στην κορυφή της επίθεσης, στη θέση του Γκερέρο. Απ’ την άλλη, ο Λουτσέσκου δεν χρησιμοποίησε κάποιο “τρικ” στους παίκτες που ξεκίνησε το ματς, βάζοντας τους 11 που αγωνίστηκαν βασικοί και στο νικηφόρο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το παιχνίδι…

Ο Ολυμπιακός μπήκε… γκαζωμένος στο ματς και μόλις στο 2′ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Καμαρά πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι -και μέσα από τη μικρή περιοχή- αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε ενστικτωδώς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να.. ξεπεράσει το τραγικό του ξεκίνημα και να ισορροπήσει, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” πίεσαν αποτελεσματικά και δεν του επέτρεψαν να το κάνει σε ικανοποιητικό βαθμό. Ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να “ταϊστεί”, την ώρα που οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν τις προσπάθειες τους από τις πτέρυγες με τους Χριστοδουλόπουλο και Ποντένσε.

Τα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και στην τελική μπαλιά ήταν ο λόγος που δεν είδαμε κάποια άλλη σημαντική φάση μέχρι το 32′. Το λάθος του Κάνιας έδωσε την κατοχή στον Ολυμπιακό, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά το γυριστό σουτ του Χασάν!

https://twitter.com/Super_League_GR/status/1046467882547376129

Ο Μαρτίνς άλλαξε στη συνέχεια πτέρυγες τους Ποντένσε – Χριστοδουλόπουλο, για να… ανακατέψει λίγο τα “χαρτιά” του, αλλά οι Πειραιώτες κατάφεραν να πλησιάσουν τα αντίπαλα καρέ μόνο με “στατικές” φάσεις. Ο ΠΑΟΚ πήρε στο τελευταίο πεντάλεπτο την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν του προέκυψε κάποια καλή στιγμή σε αυτό το.. μέτριο πρώτο μέρος των δυο ομάδων.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/1046465639551037441

Η εκκίνηση του δεύτερου μέρους ξεκίνησε με ένα απίστευτο λάθος για τον Ολυμπιακό, που έφερε το 0-1. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε τη σέντρα από τ’ αριστερά, ο Γιαννιώτης έχασε την μπάλα, αυτή έφτασε στον Βούκοβιτς, ο οποίος -πάνω στη γραμμή και χωρίς να πιέζετε- προσπάθησε να διώξει αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Ποντένσε έφερε μεγάλα προβλήματα στη δεξιά πλευρά της αντίπαλης άμυνας, στο 54′ έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια, “έσπασε” την μπάλα στον Φορτούνη, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε το πλασέ που έγινε λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1046472968191299587

Ο Λουτσέσκου έβγαλε τον αρνητικό Πέλκα και πέρασε στο ματς τον Ζαμπά, την ώρα που ο Ολυμπιακός ανέβαζε… στροφές και πίεζε για την ισοφάριση. Ο Μαρτίνς άλλαξε τον αρνητικό Χριστοδουλόπουλο με τον Γκερέρο, αλλά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ φρόντισε να ενισχύσει το κέντρο με τον Βέρνμπλουμ.

Ο Ποντένσε “σημάδεψε” τον Βιεϊρίνια και… έκανε πάρτι από τα δεξιά. Οι συμπαίκτες του Πορτογάλου όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις μπαλιές του Πορτογάλου, ενώ στο 75′ ο Μεριά πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού άναψαν στη συνέχεια καπνογόνα, κάτι που έφερε τη μικρή διακοπή του αγώνα. Με το που ξεκίνησε και πάλι το ματς όμως οι “ερυθρόλευκοι” “άγγιξαν” την ισοφάριση με το δοκάρι του Χασάν.

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να κάνει το 1-1. Ο Χασάν έκανε το σουτ εντός μεγάλης περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε εξαιρετικά. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκερέρο έκανε το πλασέ από θέση δεξιά εντός μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Η πίεση των “ερυθρόλευκων” συνεχίστηκε και στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε αυτή την μεγάλη νίκη.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version