Site icon NewsIT

Πανιώνος – Άρης: Δεν “χ”άρηκε κανείς! Γκολάρες στη Νέα Σμύρνη

02.11.2019 | 21:39
Πανιώνιος Άρης

Πανιώνιος και Άρης ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους, αλλά το τελικό 1-1 αφήνει μια.. πικρία στις δύο ομάδες. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο οι Νεοσμυρνιώτες. Δύο δοκάρια είχαν οι Θεσσαλονικείς στο φινάλε του αγώνα. Υπέροχα γκολ από Άρτσε και Ροζ.

Μετά από ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο, Πανιώνιος και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στη Νέα Σμύρνη, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Superleague. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με δέκα παίκτες σε όλο δεύτερο ημίχρονο, προχώρησαν και σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, ωστόσο κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ και να αντέξουν ως το 85′. Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ ισοφάρισε ενώ τα έχει και με την… τύχη της, αφού “προσέκρουσε” στον Ζερεμί Μαλέρμπ και τα δοκάρια του!

Θέλοντας… πάση θυσία τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, πίεσε την άμυνα του Άρη και πλησίασε με αξιώσεις τα καρέ των φιλοξενούμενων. Από το 20έπτο και μετά όμως, οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν και είχαν εντονότερη επιθετική δραστηριότητα.

Στο 34′ ο Μαλέρμπ ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε το σουτ του Ιντέγε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αραμπουλί σκόραρε για τον Πανιώνιο, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ο Μαξίμοβιτς (από δικό του σουτ ξεκίνησε η φάση) σε αυτή την προσπάθεια χτύπησε στον αστράγαλο, έγινε αναγκαστική αλλαγή και έφυγε με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο (ο πρόεδρος και γιατρός του Πανιωνίου, Χρήστο Δάρας, ανέφερε ότι ο Μαξίμοβιτς υπέστη κάταγμα σφυρού και περόνης στον αστράγαλο και θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση χάνοντας τη συνέχεια της σεζόν).

Η έναρξη του δευτέρου μέρους είχε μια νέα άσχημη εξέλιξη για τον Πανιώνιο. Ο Μιλόγεβιτς μπήκε στο 41′ είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 46′, δύο λεπτά αργότερα αντίκρισε τη δεύτερη και φεύγει για τα αποδυτήρια, αφήνοντας τους Νοεσμυρνιώτες να παίξουν για… σχεδόν ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες!

Ο Άρης ανέβασε την απόδοση του και στο 55′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μάλερπ έδιωξε το σουτ του Ντιγκινί και στη συνέχεια ο Ρόουζ έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Πανιώνιος κλείστηκε στα καρέ του και στο 62′ οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Μπρούνο Γκάμα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR, δεν έδωσε κάποια παράβαση, αλλά ούτε και κίτρινη κάρτα στον παίκτη των φιλοξενούμενων για “θέατρο” (σ.σ. θα ήταν η δεύτερη του, γι αυτό κι έγινε αμέσως μετά αλλαγή).

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πανιώνιος έκανε το 1-0 με ένα υπέροχο γκολ! Ο Κόρμπος έκανε το “τακουνάκι”, ο Άρτσε πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή έκανε το σουτ και νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε.

Το φινάλε του αγώνα πάντως ανήκε στον Άρη. Στο 85′ οι “κίτρινοι” έφεραν το ματς στα ίσα με τον Ροζ. Ο στόπερ των “Θεσσαλονικέων “τσίμπησε” πανέμορφα τη μπάλα εκτός περιοχής, έκανε μια ντρίμπλα και ωραίο σουτ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μαλέρμπ για το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Λάρσον επιχείρησε το σουτ, με τον Μαλέρμπ να διώχνει.

Στο 90′ ο Τόνσο έκανε το σουτ, αλλά είδε τον Μαλέρμπ να διώχνει με επέμβαση στην αριστερή του γωνία! Στην τελευταία φάση του ματς, ο ίδιος παίκτης έπιασε την κεφαλιά μέσα απ’ τη μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου, αλλά έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκούς.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version