Κυριακή, 7 Ιουλ.
25oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα, Μάτος: “Να βάλω το όνομά μου στην ιστορία της ομάδας”

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα, Μάτος: “Να βάλω το όνομά μου στην ιστορία της ομάδας”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Λέο Μάτος έδωσε το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα για τα πλέι οφ του Chmapions League και στάθηκε στη σημασία του αγώνα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τον ίδιο, αφού θα έχει την ευκαιρία να γράψει το όνομά του στην ιστορία του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Μπενφίκα στην Τούμπα, για τη ρεβάνς του 1-1 της Πορτογαλίας στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Champions League, αλλά ο Λέο Μάτος δεν δέχθηκε τον τίτλο του φαβορί, τονίζοντας όμως ότι η ομάδα του παίζει πάντα για τη νίκη.

Οι δηλώσεις του Μάτος

Για το παιχνίδι με τη Μπενφίκα: “Νιώθω μια αίσθηση μεγάλης ευτυχίας που έχω τη δυνατότητα να βάλω το όνομά μου στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Η επιθυμία για πρόκριση είναι τεράστια. Θα είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Λίγοι παίκτες από το ρόστερ μας έχουν παίξει. Για παράδειγμα εγώ έχω παίξει σε τελικό του Europa League, δεν έχω παίξει ποτέ όμως στο Champions League και είναι ένα όνειρό μου. Αισθανόμαστε την επιθυμία του κόσμου. Στον δρόμο όλοι μας μιλούν γι’ αυτό. Όλοι ζητάνε από εμάς να βάλουμε την ομάδα στους ομίλους. Θα δώσουμε τα πάντα, περισσότερα ακόμα και από τις δυνατότητες που έχουμε”.

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί: “Πριν τον πρώτο αγώνα η Μπενφίκα είχε τον ρόλο του φαβορί. Είναι μία ομάδα που συνήθως παίζει στο Champions League. Για εμάς θα είναι η πρώτη φορά αν το καταφέρουμε. Στο γήπεδο τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για καμία από τις δύο ομάδες. Η Μπενφίκα ναι μεν ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όμως όλα ήταν ισορροπημένα. Εδώ θα είναι δύσκολα για την Μπενφίκα, σε ένα γεμάτο γήπεδο. Μία δύσκολη έδρα. Δεν υπάρχουν φαβορί για εμένα”.

Για την εικόνα της Μπενφίκα: “Δεν ξέρω αν θα είναι η ίδια ενδεκάδα ή υπάρξουν αλλαγές. Δεν θα αλλάξουν πολλά στο παιχνίδι τους. Εμείς θα πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Εμείς και στην Πορτογαλία θέλαμε να κερδίσουμε. Αύριο ο ρυθμός θα καθορίζεται από εμάς, οπότε η Μπενφίκα θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό”.

Για το πως θα παίξει το ματς ο ΠΑΟΚ: “Είπα και προηγουμένως δεν υπάρχει φαβορί για το παιχνίδι. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Όσον αφορά για το στυλ παιχνιδιού, εμείς παίζουμε πάντα για τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Έχουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνο”.

Για τις απουσίες των Καστίγιο και Ζόνας: “Δεν ένιωσα ποτέ πως η Μπενφίκα έχει κάποιο πρόβλημα στην επιθετική γραμμή της. Εχει τον Φερέιρα, με τον οποίο παίξαμε αντίπαλοι και στην Ουκρανία, όταν έπαιζε στη Σαχτάρ και εγώ στη Ντνίπρο. Ο Ζόνας είναι μεγάλη απουσία τον ξέρω από τη Βραζιλιά. Δεν θα έχει πρόβλημα όμως έχει πολλές εναλλακτικές”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις