Σάββατο, 6 Ιουλ.
32oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Τσέλσι: Διαφορά κλάσης! Άνετη απόδραση από την Τούμπα

ΠΑΟΚ – Τσέλσι: Διαφορά κλάσης! Άνετη απόδραση από την Τούμπα
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Τσέλσι ήταν ανώτερη από τον ΠΑΟΚ και δεν δυσκολεύτηκε να φύγει με το “διπλό (0-1) από την Τούμπα, στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι ο Δικέφαλος στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπόρεσε να αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς από την Τσέλσι στην Τούμπα, στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι Λονδρέζοι ήταν πολύ καλύτεροι από τον Δικέφαλο του Βορρά κι έφυγαν με το “διπλό” (0-1) από τη Θεσσαλονίκη.

Η Τσέλσι κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους Θεσσαλονικείς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο του σουτ στο 83′.

Η αγγλική ομάδα είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να βρει άλλη φορά δίχτυα, πέρα από το έβδομο λεπτό, όταν ο Γουίλιαν παραβίασε την εστία του Πασκαλάχη.

Ο αγώνας

Η Τσέλσι ήταν πολύ καλύτερη από τον ΠΑΟΚ, παίζοντας τους Θεσσαλονικείς σαν την “γάτα με το ποντίκι” ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 7′, ο Μπάρκλεϊ έδωσε ασίστ στον Γουίλιαν και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε τον Πασχαλάκη για το 0-1.

Η Τσέλσι δεν κάθισε στο 0-1 και συνέχισε να σφυροκοπά την εστία του ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να αδυνατούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Στο 10′ σημειώθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για την Τσέλσι, με τον Πέδρο να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, τον Μοράτα να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 12′ ο  ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει την εστία της Τσέλσι. Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 21′  για τους Άγγλους από κόρνερ που εκτελέστηκε από τα αριστερά και στην εξέλιξη της φάσης ο Μοράτα δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε κι αυτή έφυγε άουτ. Στο 38′ σουτ του Πέδρο από κοντά εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης σε κόρνερ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τον τερματοφύλακα της Τσέλσι να είναι θεατής.

Η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά, δεν άλλαξε καθόλου. Η Τσέλσι συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να χάνει ευκαιρίες. Στο 62′ μια εξαιρετική ευκαιρία χάθηκε πάλι για τους Άγγλους μετά από πολύ καλή προσπάθεια του Μάρκος Αλόνσο. Αυτός απέφυγε τον Βιεϊρίνια μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε όμως και έφυγε κόρνερ. Η Τσέλσι συνέχισε να προσπαθεί για το δεύτερο γκολ. Στο 72′ βολίδα του Πέδρο αποκρούστηκε από τον Πασχαλάκη που κράτησε στην περίπτωση αυτή το 0-1 και το παιχνίδι συνέχισε να εξελίσσεται σε μονόλογο για τους Βρετανούς, που πολιόρκησαν την εστία του ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο να φανούν απειλητικοί με την είσοδο του Πρίγιοβιτς, ωστόσο ο Κέπα δεν ανησύχησε σχεδόν καθόλου, με την Τσέλσι να φεύγει άνετα με το “διπλό”΄από την Τούμπα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Χατσερίντι, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Σάχοβ (69′ Πρίγιοβιτς), Λέο Ζαμπά (82′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (62′ Ουάρντα), Ελ Καντουρί.

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Τζαπακόστα, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο (66′ Αθπιλικουέτα), Ζορζίνιο (65′ Φάμπρεγκας), Kαντέ, Μπάρκλεϊ, Πέδρο, Ουίλιαν, Μοράτα (80′ Ζιρού).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις