Site icon NewsIT

Superleague: Οι κρίσιμες “στροφές” για τους διεκδικητές του τίτλου!

25.12.2018 | 20:17
Superleague: Οι κρίσιμες “στροφές” για τους διεκδικητές του τίτλου!

Βρισκόμαστε... στου δρόμου τα μισά και ήδη έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση στη βαθμολογία της Superleague. Μπορεί να αλλάξει και αν ναι, ποιες είναι οι αγωνιστικές που μπορεί να φέρουν βαθμολογική απώλεια στους διεκδικητές του τίτλου;

Έχοντας δει 14 αγωνιστικές στη Superleague και με την 15η να έχει πάρει αναβολή, το πρωτάθλημα είναι έτοιμο να μπει στον δεύτερο του γύρο του, με τον ΠΑΟΚ να έχει προβάδισμα 8 βαθμών από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα, Ολυμπιακό, 10 από τον Ατρόμητο και 14ων βαθμών από την ΑΕΚ, που μόνο με… θαύμα θα επαναλάβει την περσινή της επιτυχία.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει αήττητος -και με μόνο μια ισοπαλία στο πρωτάθλημα- και οι διώκτες του αυτή τη στιγμή καλούνται να κάνουν κάτι ανάλογο, περιμένοντας κάποιο «στραβοπάτημα» του «δικέφαλου του Βορρά». Το νέο έτος και ειδικά το πρόγραμμα μέχρι τις αρχές Μαρτίου κρύβει δυνατές «μάχες» που μπορούν να φέρουν βαθμολογικές απώλειες στους διεκδικητές του τίτλου.

Τα μαζεμένα ντέρμπι θα κρίνουν τον τίτλο

Η αγωνιστική δράση του 2019 για τον ΠΑΟΚ τον βρίσκει σε μια πολύ δύσκολη έδρα (13.01). Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν τον Αστέρα στην Τρίπολη, μια ομάδα που στον πρώτο γύρο την νίκησαν με ένα πέναλτι μέσα στην Τούμπα (1-0) και που πέρυσι –στο «Θ. Κολοκοτρώνης» γνώρισαν οδυνηρή ήττα με 3-2.

Στη συνέχειας, ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει δυο θεωρητικά εύκολα εντός έδρας ματς με Πανιώνιο και ΟΦΗ, για να έρθει η 19η αγωνιστική της Superleague, εκεί όπου θα υποδεχθούν την ΑΕΚ, σε ένα «τεράστιο» ματς που θα φέρει σε πολλούς αναμνήσεις από το περσινό αγώνα των δυο ομάδων που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ο Φεβρουάριος του 2019 κρύβει κι άλλα σημαντικά ματς για τον ΠΑΟΚ, με… κορυφαίο αυτό που πιθανότατα να είναι και το τελικό «χτύπημα» προς τους αντιπάλους του! Στις 10 του μηνός οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχθούν τον Ολυμπιακό, αναμέτρηση που δεν αποκλείεται να δώσει στο «δικέφαλο του Βορρά» παράσταση… νίκης για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Το… κρίσιμο πρόγραμμα για τον ΠΑΟΚ συνεχίζεται την 22η και 23η αγωνιστική, αφού θα αντιμετωπίσει -κατά σειρά- τον Άρη (εντός) και τον Παναθηναϊκό (εκτός), ενώ ολοκληρώνεται την 24η, όταν και υποδέχεται τον Ατρόμητο στην Τούμπα, λίγο πριν τα μέσα Μαρτίου.

Europa League και Superleague σε μια… μασχάλη

Ο Ολυμπιακός έγραψε… χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία με την πρόκριση επί της Μίλαν στους «32» του Europa League, όμως ο Φεβρουάριος που έρχεται θα είναι καυτός για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς! Κι αυτό γιατί σε 14 ημέρες θα δώσει τέσσερα παιχνίδια τεράστιας δυσκολίας, στα οποία πιθανότατα θα παίξουν όλη τη σεζόν, έχοντας παράλληλα και την Ντιναμό Κιέβου!

Τα… δύσκολα για τον Ολυμπιακό ξεκινούν από τη 17η αγωνιστική και την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ συνεχίζονται μια αγωνιστική αργότερα στο «σπίτι» του Αστέρα Τρίπολης. Στις 10 Φεβρουαρίου οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στην Τούμπα, για το παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, το οποίο ίσως κρίνει και την υπόθεση τίτλος.

Στις 14 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου, στο Φάληρο, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις (16 ή 17 του μήνα), ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ (21η αγωνιστική), προτού ταξιδέψει στο Κίεβο, για τον επαναληπτικό με την Ντιναμό (21.02).

Αν μετά από αυτό το πρόγραμμα… βουνό ο Ολυμπιακός έχει μείνει «ζωντανός» στη μάχη για τον τίτλο, τότε μπροστά του έχει ακόμα κάποιες κρίσιμες αγωνιστικές. Την 24η αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον Άρη, ακολουθεί το εκτός έδρας τεράστιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ την 26η αγωνιστική υπάρχει το σημαντικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Εντυπωσιάζει και φέτος ο Ατρόμητος, αλλά… πόσο θα αντέξει

Όσον αφορά τον Ατρόμητο, βρίσκεται και αυτός μέσα στο παιχνίδι του τίτλου, πέρασε με εκπληκτικό τρόπο από την έδρα της ΑΕΚ, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές είχε… σκαμπανεβάσματα, που τον έριξαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αφού περάσει το εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό (16η αγωνιστική), το νέο έτος θα βρει την ομάδα του Κάναντι να αντιμετωπίζει μακριά από το Περιστέρι –κατά σειρά- Ξάνθη, Λαμία και ΑΕΛ, πριν επιστρέψει… εντός των τειχών για το ματς με τον Λεβαδειακό (σε αυτή την περίοδο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι… φουλ στα ντέρμπι).

Ακολουθούν δυο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, με ΠΑΣ Γιάννινα (21η) και Αστέρα Τρίπολης (22η) και η… επιστροφή για το ματς με τον Πανιώνιο. Αν τα αποτελέσματα έχουν «βολέψει» τον Ατρόμητο, τότε η 24η αγωνιστική ίσως να αποδειχθεί πολύ σημαντική γι’ αυτόν, αφού θα βρεθεί στην έδρα του ΠΑΟΚ. Μια εβδομάδα μετά θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ, ενώ στη συνέχεια θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης μπορεί να θεωρηθεί ένα εύκολο… διάλειμμα, πριν ο Ατρόμητος υποδεχθεί κατά σειρά Άρη (28η) και Παναθηναϊκό (29η). Τότε πιθανότατα θα έχει ξεκαθαρίσει και η θέση που θα πάρει στο πρωτάθλημα (πρώτη τριάδα ή αν θα καταφέρει η ΑΕΚ η ο ΠΑΟ να τον ξεπεράσει), εκτός αν αυτή κριθεί την τελευταία αγωνιστική στο εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα των διεκδικητών του τίτλου το τέλος του πρωταθλήματος

16η αγωνιστική

Ατρόμητος – Παναιτωλικός

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ

17η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος

Ξάνθη – Ατρόμητος

18η αγωνιστική

Λαμία – Ατρόμητος

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός

19η αγωνιστική

ΑΕΛ – Ατρόμητος

Ολυμπιακός – Πανιώνιος

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

20η αγωνιστική

Ατρόμητος – Λεβαδειακός

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

21η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ

ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος

22η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος

Ολυμπιακός – ΟΦΗ

ΠΑΟΚ – Άρης

23η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός

Ατρόμητος – Πανιώνιος

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

24η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Άρης

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

25η αγωνιστική

Ατρόμητος – ΑΕΚ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ

26η αγωνιστική

Ξάνθη – ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός – Ατρόμητος

27η αγωνιστική

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης

ΠΑΟΚ – Λαμία

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

28η αγωνιστική

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ

Άρης = Ατρόμητος

Ολυμπιακός – Ξάνθη

29η αγωνιστική

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Λαμία – Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός

30η αγωνιστική

ΑΕΛ – Ολυμπιακός

Ατρόμητος – ΟΦΗ

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version