Site icon NewsIT

Το “κάρφωσε” ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Η Γιουβέντους κατέκτησε το Super Cup Ιταλίας – video

16.01.2019 | 21:29
Το “κάρφωσε” ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Η Γιουβέντους κατέκτησε το Super Cup Ιταλίας – video

Τον πρώτο του τίτλο με τη φανέλα της Γιουβέντους κατάκτησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Με το γκολ που πέτυχε, ο Πορτογάλος οδήγησε την “βέκια σινιόρα” στη νίκη επί της Μίλαν (1-0) στον αγώνα που έγινε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και στην κατάκτηση του Super Cup Ιταλίας.

Την κατάκτηση του 8ου Super Cup της ιστορίας της στην Ιταλία πανηγυρίζει η Γιουβέντους, που νίκησε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας τη Μίλαν με 1-0, στον 31ο τελικό.

Η πολυνίκης του θεσμού (ακολουθεί η Μίλαν με 7 κατακτήσεις) νίκησε τους “ροσονέρι” με το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος επιθετικός… σήκωσε έτσι το πρώτο του τρόπαιο στην Ιταλία! Να αναφέρουμε πως αυτή ήταν η τρίτη φορά που οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του Super Cup, με την Γουβέντους να κάνει το 2-1 στις νίκες (οι “μπιανκονέρι” επιβλήθηκαν το 2003 στα πέναλτι και οι “ροσονέρι” πήραν τη ρεβάνς το 2016, και αυτοί στα πέναλτι).

https://twitter.com/btsportfootball/status/1085624780798201858

Η νταμπλούχος Ιταλίας των τεσσάρων τελευταίων ετών έφτασε έτσι στην κατάκτηση του ιταλικό Super Cup μετά από τρία χρόνια, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει με κεφαλιά, μετά από ασίστ του Πιάνιτς (61′).

Η Μίλαν θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 48′, αλλά ο “κεραυνός” του Κρουτόνε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Σέζνι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζήτησε πέναλτι στο 54′ όταν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Μπακαγιόκο (ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς).

Ο Πορτογάλος είδε τον Ντονασούμα στο 58′ να διώχνει με τις γροθιές το σουτ του, αλλά τρία λεπτά αργότερα κατάφερε να πετύχει το μοναδικό γκολ του αγώνα κόντρα στην περσινή φιναλίστ του Κυπέλλου Ιταλίας. Η Μίλαν ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, αφού ο Κέσε έκανε επικίνδυνο τάκλιν στον Τζαν και ο διαιτητής -με χρήση του VAR– έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version