Site icon NewsIT

Χιμπέρνιαν – Αστέρας Τρίπολης: “Αυτοκτονία” για τους Αρκάδες στη Σκωτία!

27.07.2018 | 00:17
Χιμπέρνιαν – Αστέρας Τρίπολης: “Αυτοκτονία” για τους Αρκάδες στη Σκωτία!

Ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε με 2-0 μέσα στη Σκωτία και φάνηκε έτοιμος να "καθαρίσει" την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς, κόντρα στη Χιμπέρνιαν, όμως με "αυτοκτονία" στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να ηττηθεί τελικά με 3-2 στη Σκωτία.

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε να προηγείται με 0-2 επί της Χιμπέρνιαν στον πρώτο αγώνα των προκριματικών του Europa League, αλλά στο τέλος έμεινε με… άδεια χέρια, αφού οι Σκωτσέζοι αρχικά ισοφάρισαν και εν συνεχεία με… buzzer beater στις καθυστερήσεις του ματς, “έκλεψαν” και τη νίκη.

Δείτε εδώ το LIVE του newsit.gr για το Χιμπέρνιαν – Αστέρας Τρίπολης

Δύο τέρματα πέτυχε για τους Αρκάδες ο Κυριακόπουλος στο 12ο και το 35ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους στο 63ο λεπτό με τον Αμπρόουζ, ισοφάρισαν με τον Γκρέι στο 77′ και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Καμπερί. Νωρίτερα, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε μείνει με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Πασαλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 83ο λεπτό.

Πλέον, η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θα κριθεί στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας θέλει πια τη νίκη με 1-0 ή 2-1, για να είναι εκείνος που θα βρεθεί στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Europa League.

Το παιχνίδι

Η Χιμπέρνιαν μπήκε δυνατά στο ματς, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα μόλις στο 12ο λεπτό, όταν ο Τσιλιανίδης βρήκε με «ποδιά» τον Κυριακόπουλο κι αυτός άνοιξε το σκορ με τελείωμα στην κλειστή γωνία του Μπογκντάν. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αστέρας θα μπορούσε να έχει ισοφαριστεί, μετά από κακή εκτίμηση του Αθανασιάδη σε εκτέλεση κόρνερ του ΜακΓκιν, αλλά ο Γουιτάκερ αστόχησε εξ επαφής.

Κι ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες, οι Αρκάδες “χτύπησαν” ξανά στο 35ο λεπτό και πάλι με τον Κυριακόπουλο. Από κεφαλιά του Μανιά η μπάλα στρώθηκε στον Έλληνα αριστερό μπακ, ο οποίος με δυνατό σουτ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 0-2 του Αστέρα στο ημίχρονο του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Σκωτσέζοι μπήκαν και πάλι πιο δυνατά στο ματς, με την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να υποχωρεί στο γήπεδο, χωρίς να μπορεί να “αναχαιτίσει” τις διαρκείς επιθέσεις των γηπεδούχων. Έτσι, στο 63ο λεπτό και μετά από κόρνερ της ομάδας του Λένον, ο Αμπρόουζ έπιασε την κεφαλιά μειώνοντας σε 2-1, ενώ μετά από αλλεπάλληλες ευκαιρίες των Σκωτσέζων στο 77ο λεπτό του αγώνα, ο Γκρέι ισοφάρισε σε 2-2 με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Στη συνέχεια του ματς, ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να “παγώσει” το ρυθμό και να πάρει έστω την ισοπαλία, όμως με τον Πασαλίδη να αφήνει την ομάδα με 10 παίκτες στο 83ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η Χιμπέρνιαν βγήκε ξανά στην επίθεση και κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Καμπερί.

Το τελικό 3-2 μετέτρεψε σε φαβορί για την πρόκριση την ομάδα της Σκωτίας, όμως ο Αστέρας θα έχει μία ακόμη ευκαιρία στην Τρίπολη, όπου του αρκεί η νίκη με 1-0 ή και με 2-1 για να πάρει εκείνος το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση του Europa League.

Οι συνθέσεις στο Χιμπέρνιαν – Αστέρας Τρίπολης

Χιμπέρνιαν (Νιλ Λένον): Μπογκντάν, Γουίτακερ (46΄ Γκρέι), Χάνλον. ΜακΓκιν, Σλίβκα, Μπόιλ, Μάλλαν, Στίβενσον, Καμπέρι, ΜακΓκρέγκορ, Αμπρόουζ.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (56΄ Ρόλε, 77΄ Μαρτίνεθ), Καλτσάς (77΄ Άνχελ), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (87΄ Χριστόπουλος), Μανιάς

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version