Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι αθλητικές «κυρώσεις» της Γερμανίας στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι αθλητικές «κυρώσεις» της Γερμανίας στη Ρωσία
ΦΩΤΟ Reuters

Η Γερμανία αντιδρά και σε αθλητικό επίπεδο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με κινήσεις που αφορούν από αφαίρεση σημάτων ρωσικών χορηγών σε φανέλες μέχρι μη μετάδοση αγώνα της Euroleague. 

Το μεσημέρι της Πέμπτης (24/02), η Σάλκε, μέσω μηνύματος που «ανέβασε» στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, γνωστοποίησε πως αποφάσισε να αφαιρέσει το λογότυπο του (επί σειρά πολλών ετών) βασικού χορηγού της, της ρωσικής εταιρίας φυσικού αερίου GAZPROM, από τις φανέλες της, δηλώνοντας την αντίθεσή της στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η GAZPROM καταβάλλει ως χορηγία το ποσό των 9 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Όπως γνωστοποίησε ο γερμανικός σύλλογος, το λογότυπο της ρωσικής εταιρίας θα αντικατασταθεί με το όνομα του κλαμπ «Schalke 04» στον ίδιο χώρο πάνω στη φανέλα της ομάδας. 

Την ίδια στιγμή το τηλεοπτικό δίκτυο «Magenta Sport» που διατηρεί τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα της Euroleague στην Γερμανία ανακοίνωσε πως δεν θα μεταδώσει την σημερινή (24/2) αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποδοκιμάζοντας έτσι την εισβολή στην Ουκρανία, 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις