Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Πορτογαλία – Γαλλία 0-0: Πρόκριση με 5-3 στα πέναλτι για τους Γάλλους, που θα αγωνιστούν στα ημιτελικά του Euro 2024

Πορτογαλία – Γαλλία 0-0: Πρόκριση με 5-3 στα πέναλτι για τους Γάλλους, που θα αγωνιστούν στα ημιτελικά του Euro 2024
ΦΩΤΟ Reuters

Η Γαλλία του Κιλιάν Εμπαπέ νίκησε με 5-3 την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο στα πέναλτι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2024, μετά από ένα μεγάλο ματς στη Γερμανία, το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 0-0 στην κανονική διάρκεια και την παράταση του αγώνα.

Μετά από ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν πολλά ρίσκα, ακολούθησε ένα δεύτερο μέρος με την Πορτογαλία και τη Γαλλία να δημιουργούν μία σειρά από μεγάλες φάσεις για γκολ, αλλά να τις σπαταλούν όλες και να μένουν στο 0-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα για τα προημιτελικά του Euro 2024.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε έτσι στην παράταση, όπου ο Ρονάλντο “άγγιξε” το γκολ για τους Πορτογάλους και οι Γάλλοι “απάντησαν” με μία χαμένη ευκαιρία του Ντεμπελέ, για να μείνει τελικά το ματς στην ισοπαλία και μετά το έξτρα μισάωρο της παράτασης.

Όλα κρίθηκαν έτσι στα πέναλτι, όπου η Πορτογαλία μόνο μία φορά με τον Φέλιξ, αλλά η Γαλλία ήταν απόλυτα εύστοχη στις δικές της εκτελέσεις και με 5-3 πήρε τη νίκη και την πρόκριση για την 4άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 

Οι “τρικολόρ” θα αντιμετωπίσουν πλέον την Ισπανία σε μία νέα μεγάλη “μάχη”, με φόντο τον τελικό του Euro 2024 και την κατάκτηση του τροπαίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 ο Ντεμπελέ για τη Γαλλία

1-1 ο Ρονάλντο για την Πορτογαλία

2-1 ο Τουράμ για τη Γαλλία

2-2 ο Σίλβα για την Πορτογαλία

3-2 ο Κουντέ για τη Γαλλία

Άστοχος ο Φέλιξ για την Πορτογαλία

4-2 ο Μπαρκολά για τη Γαλλία

4-3 ο Μέντες για την Πορτογαλία

5-3 ο Ερναντές για τη Γαλλία

Οι συνθέσεις στο Πορτογαλία – Γαλλία

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Νούνο Μέντες, Πέπε, Ντίας, Ζοάο Κανσέλο (74’ Σεμέντο), Βιτίνια, Ζοάο Παλίνια (90’ Ρούμπεν Νέβες), Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες (74’ Κονσεϊσάο), Λεάο (106’ Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Ερναντέζ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Κουντέ, Τσουαμενί, Καντέ, Καμαβίνγκα (91’ Γιουσούφ Φοφανά), Γκριεζμάν (67’ Ντεμπελέ), Κόλο Μουανί (86’ Τουράμ), Μπαπέ (106’ Μπαρκολά).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις