Σάββατο, 6 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Πορτογαλία – Γαλλία 0-0 και 3-5 στα πέναλτι ΤΕΛΙΚΟ: Στα ημιτελικά του Euro 2024 οι Γάλλοι

Πορτογαλία – Γαλλία 0-0 και 3-5 στα πέναλτι ΤΕΛΙΚΟ: Στα ημιτελικά του Euro 2024 οι Γάλλοι
ΦΩΤΟ Reuters

Η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο αντιμετωπίζει τη Γαλλία του Κιλιάν Εμπαπέ σε ένα σπουδαίο ντέρμπι για τα προημιτελικά του Euro 2024, με τον νικητή να προκρίνεται στην 4άδα της διοργάνωσης.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να χάνει πέναλτι, η Πορτογαλία χρειάστηκε μία δεύτερη ευκαιρία στη… ρωσική ρουλέτα για να βρεθεί στους “8” και πλέον έχει μπροστά της ακόμη πιο δύσκολο έργο κόντρα στη Γαλλία, που είναι φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αν και δεν το έχει ακόμη επιβεβαιώσει με τις εμφανίσεις της στο Euro 2024.

Παρακολουθήστε LIVE το Πορτογαλία – Γαλλία από το Newsit.gr

Η Πορτογαλία και η Γαλλία δεν έχουν εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής στο Euro 2024, ωστόσο θέλουν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου, με τους Γάλλους να είναι οριακό φαβορί. Οι Ίβηρες έχουν μόνο 1 νίκη στα 14 τελευταία παιχνίδια απέναντι στους Γάλλους (σε 46 χρόνια), αυτή δηλαδή που τους χάρισε το Euro 2016 στον τελικό στο Παρίσι.

Σε επίπεδο τελικής φάσης Euro, συνολικά, οι «τρικολόρ» μετράνε 2-1-1, ενώ άλλη μία φορά έχουν αναμετρηθεί σε επίσημο παιχνίδι, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, οπότε η Γαλλία είχε επικρατήσει με 1-0.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις