Σάββατο, 20 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Πορτογαλία – Ισλανδία: “Γκέλαραν” οι Πορτογάλοι στην πρεμιέρα τους στο Euro 2016!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Πορτογαλία δεν κατάφερε να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Euro 2016 με νίκη. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ισλανδία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η “σταχτοπούτα” της διοργάνωσης τα πήφε περίφημα στην παρθενική της συμμετοχή σε Euro, πανηγυρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στους ανώτερους Πορτογάλους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν τις ευκαιρίες τους σε γκολ.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος άνοιξε το σκορ με τον Νανί στο 31′ κι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο 50′ ο Μπιάρνασον απάντησε και με το πρώτο ισλανδικό γκολ σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης χάρισε ιστορικό βαθμό στην χώρα του.

Όμιλος των εκπλήξεων μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα ο 6ος, καθώς νωρίτερα η Ουγγαρία είχε επικρατήσει με 2-0 της Αυστρίας, η οποία ήταν το φαβορί της αναμέτρησης.

Ο αγώνας:

Οι Ισλανδοί ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με τον Σίγκουρσον να αδυνατεί να νικήσει από κοντά τον Ρουί Πατρίτσιο. Στο 21′, η Πορτογαλία έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Νάνι απέτυχε να παραβιάσει με κοντινή κεφαλιά την εστία των Ισλανδών, ενώ στο 25′ ο Ρονάλντο βγήκε φάτσα με τον Ισλανδό τερματοφύλακα, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει, όπως θα ήθελε, το σουτ.

Τελικά, οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ στο 31′. Ο Βιεϊρίνια συνεργάστηκε άψογα στα πλάγια με τον Αντρέ Γκόμες, ο δεύτερος βρήκε ιδανικά μέσα στην περιοχή τον Νάνι, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.


//// από fantasticfootball

 Οι Πορτογάλοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ κι όλα έδειχναν πως θα “καθάριζαν” εύκολα το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο ο Μπιάρνασον είχε διαφορετική άποψη, καθώς έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Πορτογάλων κι έκανε με ωραίο σουτ στην κίνηση το 1-1 στο 50′.

Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στα εναπομείναντα σαράντα λεπτά, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο Νάνι, ο Κουαρέσμα και ο Ρονάλντο απείλησαν την εστία της Ισλανδίας, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν ξανά τον εξαιρετικό Χάλντορσον, ο οποίος δήλωσε “παρών”, όποτε χρειάστηκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Καρβάλιο, Γκερέιρο, Βιεϊρίνια, Ντανίλο Περέιρα, Μουτίνιο (71’ Ρενάτο Σάντσες), Ζοάο Μάριο (76’ Κουαρέσμα), Αντρέ Γκόμες (84’ Έντερ), Νάνι, Ρονάλντο

Ισλανδία (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σκούλασον, Άρνασον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σέβαρσον, Γκούλφι Σίγκουρσον, Γκούναρσον, Γκούμοντσον, Μπίρκιρ Μπιάρνασον, Σίγκθορσον (81’ Φινμπόγκασον), Μπόντβαρσον.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε