Σάββατο, 20 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Πότε ξεκινάνε οι ευρωπαϊκοί αγώνες για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Πότε ξεκινάνε οι ευρωπαϊκοί αγώνες για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Eurokinissi

Αυτά είναι τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τις ελληνικές ομάδες (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) μετά την κατάκτηση του Conference League από τους Πειραιώτες.

Η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό «σφράγισε» και το τελευταίο μονοπάτι που θα ακολουθήσουν οι ελληνικές ομάδες στα προκριματικά των διοργανώσεων της UEFA, τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Super League, πήρε το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League και θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν 2024/25 σε 9,5 εβδομάδες.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» θα μάθει τον αντίπαλό του στις 19 Ιουνίου και οι αγώνες θα γίνουν το διήμερο 23/24 Ιουλίου και 30/31 Ιουλίου.

Η ΑΕΚ τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα της Super League και κέρδισε το «εισιτήριο» για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Η Ένωση θα μάθει τον αντίπαλό της στις 19 Ιουνίου. Οι δύο πρώτοι αγώνες των «κιτρινόμαυρων» είναι προγραμματισμένοι στις 25 Ιουλίου και 1η Αυγούστου.

Από τον 2o προκριματικό γύρο του Conference League, στη League phase του Europa League ο Ολυμπιακός! Οι Πειραιώτες κατέκτησαν τον τίτλο της τρίτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFΑ κι έτσι «αναβάθμισαν» το ευρωπαϊκό τους «εισιτήριο», αποφεύγοντας τα καλοκαιρινά προκριματικά.

Τέλος, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας είχε νικητή τον Παναθηναϊκό. Κάπως έτσι, οι «πράσινοι» πήραν το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, με τον Άρη να μένει εκτός Ευρώπης.

Ο πρώτος αγώνας του «» στην Ευρώπη είναι στις 25 Ιουλίου και η ρεβάνς την 1η Αυγούστου, με την κλήρωση να έχει πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις