Site icon NewsIT

Προ Ρέκο – Ολυμπιακός: Μεγάλη «μάχη» μια θέση στον τελικό του Final Four στο Champions League πόλο των ανδρών

05.06.2024 | 10:13
Προ Ρέκο – Ολυμπιακός: Μεγάλη «μάχη» μια θέση στον τελικό του Final Four στο Champions League πόλο των ανδρών

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2023-2024 / 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο, στον ημιτελικό του Final Four που γίνεται στη Βαλέτα της Μάλτας (20:00, ΕΡΤ 1), με σκοπό να βρεθεί στον τελικό του Champions League στο πόλο των ανδρών και να σηκώσει το τρίτο του τρόπαιο στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη “μάχη” του Final Four του Champions League, αντιμετωπίζοντας την τρεις σερί φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο, με στόχο να την… εκθρονίσει και να πανηγυρίσει μια τεράστια πρόκριση στον τελικό, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή (07.06.2024, 22:00) με αντίπαλο το νικητή του δεύτερου ημιτελικού, μεταξύ της Φερεντσβάρος και της Νόβι Μπέογκραντ.

Οδηγός” για την ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν είναι οι δυο νίκες επί της σπουδαίας ιταλικής ομάδας, το 2018, στην έδρα της στη Γένοβας, που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού και εκείνη που ακολούθησε, το 2019, στο Ανόβερο.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού, το οποίο υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των αθλητών.

Αυτή είναι η δέκατη συμμετοχή του Ολυμπιακού σε τελική φάση του Champions League στο πόλο των ανδρών (ή Euroleague, όπως ονομαζόταν παλιότερα η διοργάνωση).

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο και έχουν φτάσει σε ακόμη τρεις τελικούς, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι έχουν ηττηθεί μόνο μία φορά σε ημιτελικό (από τους έξι που έχουν δώσει συνολικά), από την φετινή αντίπαλό τους, Προ Ρέκο (το 2007), την οποία όμως είχαν νικήσει στον ημιτελικό του 2018.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version