Site icon NewsIT

Προ των πυλών νέα απεργία στο μπάσκετ

21.12.2009 | 19:49
Προ των πυλών νέα απεργία στο μπάσκετ

Η συνάντηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου με τον ΓΓΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή έγινε σε καλό κλίμα αλλά ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Η απειλή των παικτών για απεργία διαρκείας από την πρώτη ημέρα του νέου έτους, θα γίνει πράξη αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους από την πολιτεία.

 
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Μπιτσαξή και συζήτησαν για τρεις ώρες. Στη συνάντηση θα ήταν και εκπρόσωποι της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ όμως απαίτησαν από τους παίκτες να άρουν την απειλή τους για απεργία. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ απουσίασαν.
 
Οι δύο άντρες τα είπαν σε καλό κλίμα και αναμένεται να συναντηθούν άλλες δύο φορές μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος άφησε αιχμές κατά της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ:
 
“Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο κ. Μπιτσαξής έδειξε κατανόηση και διάθεση για λύση στα προβλήματά μας. Εμείς έχουμε στείλει τις θέσεις μας γραπτώς σε ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και Πολιτεία, όχι τώρα, αλλά εδώ και 15 μήνες. Ποτέ, όμως, δεν λάβαμε απάντηση, ούτε συζητήθηκαν τα θέματά μας έστω σε ένα Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Και αυτό έγινε εσκεμμένα, μόνο και μόνο για να μην μας δώσουν απαντήσεις. Τότε δεν υπήρχε καν το θέμα της απεργίας. Και αυτό το λέω, γιατί από τότε που την εξαγγείλαμε, ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ λένε ότι δεν συζητάμε υπό απειλή απεργίας. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε καμία ενημέρωση και τοποθέτηση πάνω στα προβλήματά μας. Η απάντηση του ΕΣΑΚΕ είναι ότι δεν συζητά υπό καθεστώς απεργίας, όμως αυτό είναι μια δικαιολογία για να μην τοποθετηθεί πάνω στα καυτά θέματα. Η απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα. Δεν έχουμε ούτε χούντα, ούτε φασισμό, αλλά δημοκρατία. Οι συμπεριφορές ομάδων ή του ΕΣΑΚΕ, είναι αντισυνταγματικές, όταν αποφασίζουν με το έτσι θέλω να σπάσουν συμβόλαια και να κόψουν σε παίκτες το μπάσκετ ή τους αφήνουν απλήρωτους.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version