Παρασκευή, 6 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρώην φυσικοθεραπευτής του «Στεφ» αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την σχέση με τον πατέρα του

AP Photo/Mark Baker
AP Photo/Mark Baker

Ο πρώην φυσικοθεραπευτής του Στέφανου Τσιτσιπά Τζερόμ Μπιάνκι, μίλησε για την σχέση του Έλληνα τενίστα με τον πατέρα και πρώην προπονητή του Απόστολο, φέρνοντας στη δημοσιότητα ορισμένες άγνωστες ιστορίες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εδώ και αρκετό καιρό έχει σταματήσει τη συνεργασία με τον πατέρα του, καθώς οι δυο άνδρες είχαν ένα έντονο τσακωμό σε τουρνουά λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με αφορμή τον επεισοδιακό χωρισμό των δυο ανδρών, ο πρώην φυσικοθεραπευτής του «Στεφ» θέλησε να μιλήσει για τις σχέση που είχαν εντός κορτ, με τον Τζερόμ Μπιάνκι να αναφέρει αρκετά στοιχεία που θα συζητηθούν.

Κάπως έτσι η «L’ Equipe» φιλοξένησε δηλώσεις ατόμων που βρέθηκαν κοντά στον Τσιτσιπά και τον πατέρα του, με τον Μπιάνκι να μη μασάει τα λόγια του και να αναφέρει αρκετές άγνωστες πτυχές από την συνεργασία των δυο ανθρώπων.

«O Απόστολος είναι ευγενικός, αλλά και υπερβολικός. Αγαπά πολύ τον γιο του. Η σχέση τους όμως εδώ και χρόνια δεν ήταν σταθερή και έκανε μόνο κακό. Οι σκοτεινές στιγμές του προέρχονται από εκεί. Ο πατέρας του μιλούσε τόσο πολύ που δεν άκουγε, παρά μόνο τον εαυτό του. Εξαιτίας του πατέρα του, αρκετοί παίκτες δεν ήθελαν να προπονούνται πλέον μαζί του στα τουρνουά.

Δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στην προπόνηση επειδή μιλούσε συνεχώς. Θέλει να ελέγχει τα πάντα και δεν αφήνει χώρο ούτε για οξυγόνο. Κάθε φορά που σκεφτόταν να σταματήσει τη συνεργασία με τον πατέρα του, η μητέρα του έτρεχε να του πει να μην το κάνει, γιατί “είχε αφιερώσει τη ζωή του γι’ αυτόν”, και τον έκαναν να νιώθει ένοχος.

Προσπαθεί να απελευθερωθεί, αλλά λόγω της τόσο στενής σχέσης τους δεν ήταν δυνατόν. Και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει χρόνο. Νιώθω άσχημα γι’ αυτόν, γιατί είναι, θεωρώ, ο πιο ποιοτικός παίκτης. Έφτασε πλέον σε ηλικία που κατάλαβε ότι η καριέρα του δεν έφτασε εκεί που θα έπρεπε να είναι, να έχει κατακτήσει δηλαδή Grand Slam.

Είναι θαύμα το ότι έχει πάρει τους τίτλους που έχει μέσα σε αυτό το περιβάλλον.

Κράτησε μία ώρα και 20 λεπτά παραμονή του τελικού (με τον Τζόκοβιτς). Η προθέρμανση έπρεπε να είναι το πολύ 45 λεπτά. Κατέληξα στο να σηκωθώ να φύγω. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης υπήρχε ένα drone από πάνω και ο Απόστολος τρελάθηκε. Έλεγε ότι τον κατασκόπευε ο Τζόκοβιτς».

Παράλληλα η δημοσιογράφος Έλεν Σκοτ Σμιθ, η οποία παρακολουθεί τον Τσιτσιπά για πάνω από μία δεκαετία στο Tour, περιγράφει:

«Φωνάζει ο πατέρας του στα ελληνικά και η μητέρα του στα ρωσικά. Ο ένας λέει “μαύρο” και ο άλλος “άσπρο”. Του μιλούσαν σαν να ήταν αυτοί στο court, αντί για τον ίδιο».

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έλυσε τη συνεργασία με τον πατέρα και προπονητή του μετά από μια ακόμη σύγκρουση στο γήπεδο του Μόντρεαλ. Ήρθε επιτέλους η ώρα της απελευθέρωσης για τον καλύτερο Έλληνα τενίστα της Ιστορίας; Ένα είναι σίγουρο: στα 26 του δεν έχει χρόνο για να χάσει αν θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να κερδίσει ένα τουρνουά Grand Slam» αναφέρει χαρακτηριστικά «L’ Equipe».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις