Σάββατο, 24 Αυγ.
29oC Αθήνα

Προκρίθηκαν οι “μαραμένες τουλίπες”

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Μία κακή Ολλανδία κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Ιαπωνίας και ουσιαστικά πέρασε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Οι “σαμουράι” το πάλεψαν μέχρι το τέλος αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η κάμερα του NewsIt βρέθηκε στην εξέδρα των Ολλανδών.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ένα γκολ του Σνάιντερ ήταν αρκετό για τους “οράνιε” που κρατούν μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ασύνδετη, με κακές επιλογές και χωρίς κίνηση η ομάδα του Φαν Μάρβαϊκ κινδύνευσε να ισοφαριστεί αρκετές φορές από τη μαχητική Ιαπωνία.

 
Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν κάκιστο με ελάχιστες τελικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες. Οι Ολλανδοί είχαν την κατοχή της μπάλας όμως δεν μπορούσαν με αξιώσεις να φτάσουν στην εστία του Καβασίμα.
Δείτε το βίντεο του NewsIt από την εξέδρα των Ολλανδών
Η Ιαπωνία είχε το μυαλό της μόνο στην άμυνα και αυτό της στοίχισε μιας και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κακή ημέρα που βρέθηκαν οι αντίπαλοι τους.
 
Στο δεύτερο μέρος ο Σνάιντερ με ένα εξαιρετικό σουτ στο 53′ έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους Ολλανδούς και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη.
 
Όσοι περίμεναν ότι μετά το γκολ και τη δημιουργία κενών χώρων η Ολλανδία θα μπορούσε να γίνει πιο απειλητική διαψεύστηκαν. Μόνο στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Αφελάι να αστοχεί σε δύο τετ α τετ..
 
Οι Ιάπωνες απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ τα οποία δεν βρήκαν στόχο, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Οκαζάκι.
 
Η Ολλανδία έφτασε στους έξι βαθμούς και ουσιαστικά προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Φαν Μπρόνκχοστ, Ματάισεν, Χέιτινγκα, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Κούιτ, Σνάιντερ (83′ Αφελάι), Φαν Ντερ Φάαρτ (72′ Ελία), Φαν Πέρσι (88′ Χούντελαρ).

Ιαπωνία: Καβασίμα, Άμπε, Κομάνο, Τούλιο, Ναγκατόμο, Εντό, Ματσούι (64′ Νακαμούρα), Οκούμπο (77′ Ταμάντα), Χασέμπε (78′ Οκαζάκι), Χόντα, Νακαζάβα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε