Site icon NewsIT

Πρώτη εντός έδρας νίκη για Ξάνθη! Ελεύθερη πτώση για Παναιτωλικό

01.11.2015 | 19:14
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Χρειάστηκε να φτάσει στην 9η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να καταφέρει να πανηγυρίσει την πρώτη έντος έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για την Ξάνθη, η οποία επικράτησε του Παναιτωλικού με 3-1 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. 

Αντίθετα, η ομάδα του Αγρινίου, παρότι προηγήθηκε στο σκορ, δεν κατάφερε να πάρει πάλι θετικό αποτέλεσμα και παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, παλεύοντας για την παραμονή της στην κατηγορία.

Ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στο 9′, με τον Μαρκόφσκι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης με κοντινή προβολή, έπειτα από σέντρα του Βιγιαφάνες, πληγώνοντας την πρώην του ομάδα. Η Ξάνθη αντέδρασε άμεσα. Στο 16′ ο Ντιμίτροφ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1) με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ. 

Στο 48′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να παραβιάσουν πάλι την εστία της Ξάνθης, ωστόσο το τέρμα τους ακυρώθηκε λανθασμένα. Έπειτα από στημένη φάση, η μπάλα έφτασε στον Μαρκόφσκι, που πλάσαρε εύστοχα απ’ την μικρή περιοχή, αλλά ο επόπτης θεώρησε κακώς πως ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που έκανε τελικά το 2-1. Ο Παπαστεριανός, με ένα ασύλληπτο σουτ, έστειλε τη μπάλα στο “Γ” της εστίας του Κυριακίδη, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 71′.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ουσιαστικά στο 78′, όταν ο Παναιτωλικός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βιγιαφάνες με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 90′ ο Ερέα σφράγισε τη νίκη της Ξάνθης, κερδίζοντας πέναλτι από τον Ρουσκουγέδα, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 3-1.

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (65′ Κρίστοφερ), Παπαστεριανός, Χερέα, Φλίσκας, Φαρκάς, Καπετάνος, Ντιμιτρόφ (58′ Νιέτο)

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Βιγιαφάνες, Κάπελ (73′ Ρουσκουγιέδα), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version