Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Ράλι Ακρόπολις: Πέρασε στην πρώτη θέση ο Λάτβαλα (VIDEO)

Ράλι Ακρόπολις: Πέρασε στην πρώτη θέση ο Λάτβαλα (VIDEO)

Η δεύτερη μέρα του Ράλι Ακρόπολις ξεκίνησε με τους Νοβικόφ και Λάτβαλα να σημειώνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο στην πρώτη ΕΔ του Σαββάτου και να προμηνύεται μια μεγάλη μάχη.

Στην 2η ΕΔ της ημέρας, ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον Νοβικόφ που μέχρι εκείνο το σημείο προηγούταν του αγώνα. Ο Ρώσος έχασε στα πρώτα χιλιόμετρα της ΕΔ πάνω από 3 λεπτά όταν χτύπησε σε μια μεγάλη πέτρα με αποτέλεσμα να έχει ένα κλαταρισμένο λάστιχο (το οποίο άλλαξε), αλλά και πρόβλημα στην ανάρτηση. Έτσι έπεσε πολύ πίσω στην κατάταξη αφήνοντας πρώτο τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος έκανε και τον καλύτερο χρόνο στην ΕΔ Γυμνό 1.

Ο Φιλανδός κέρδισε και την επόμενη ΕΔ της ημέρας, το Κεφαλάρι 1, αυξάνοντας την φιαφορά του από τον Ντάνι Σόρντο, που έχει περάσει πλέον στην δεύτερη θέση του αγώνα και δείχνει να είναι ο μόνος που μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη από τον Λάτβαλα. Και το έδειξε αυτό κερδίζοντας την ΕΔ Ζήρια 1, αλλά με μόλις 1,1 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα που μετά την ολοκλήρωση των πρώτων 4 ΕΔ του Σαββάτου παραμένει στην πρώτη θέση.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ που εγκατέλειψε χθες στην πρώτη ΕΔ, επανήλθε στον αγώνα σήμερα, ανεβαίνει διαρκώς στη γενική κατάταξη και ελπίζει να μην εμφανιστούν άλλα προβλήματα στο VW Polo R WRC, ώστε να καταφέρει να διεκδηκήσει κάποιους βαθμούς. Ο Νοβικόφ από την άλλη, έχασε πολύ χρόνο στις 2 τελευταίες ΕΔ με την σπασμένη ανάρτησή του και θεωρείται απίθανο να καταφέρει στη συνέχεια να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Ευχάριστη έκπληξη του αγώνα αποτελεί ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα που συνεχίζει να προηγείται στην κατηγορία WRC2 και να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των οδηγών στη γενική κατάταξη.

Αυτή τη στιγμή οι οδηγοί βρίσκονται στο Service Park για ανασυγκρότηση, με το πρόγραμμα της ημέρας να περιλαμβάνει για την συνέχεια την επανάληψη των 4 πρωινών ΕΔ.

Η γενική κατάταξη μετά την 6η ΕΔ

Θέση     Οδηγός                Διαφορά από τον 1ο
1.
J.LATVALA                     
2.
D.SORDO                       +18.7
3.
T.NEUVILLE                   +1:10.8
4.
N.AL ATTIYAH               +2:54.4
5.
A.MIKKELSEN                +3:15.7
6.
M.PROKOP                    +4:13.9
7.
M.OSTBERG                  +4:48.6
8.
M.HIRVONEN               +6:29.9
9.
K.AL QASSIMI                +6:49.8
10.
R.KUBICA                     +7:26.3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε