Πέμπτη, 15 Αυγ.
29oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Αταλάντα 2-0: Κατέκτησε το ιστορικό 6ο UEFA Super Cup και έγινε πολυνίκης του θεσμού

Ρεάλ Μαδρίτης – Αταλάντα 2-0: Κατέκτησε το ιστορικό 6ο UEFA Super Cup και έγινε πολυνίκης του θεσμού
Reuters

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης! Η “βασίλισσα” και κάτοχος του Champiopns League νίκησε με 2-0 την Αταλάντα στον τελικό της Βαρσοβίας, κατέκτησε το 6ο UEFA Super Cup της ιστορίας της και έγινε πολυνίκης του θεσμού, παίρνοντας την σχετική “κορυφή” και πηγαίνοντας στο… +1 από Μπαρτσελόνα και Μίλαν. Ντεμπούτο και παρθενικό γκολ ο Εμπαπέ με τους “μερένγκες”.

Ιδανική εκκίνηση στη νέα σεζόν! Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Αταλάντα στον τελικό του UEFA Super Cup και έγινε η πρώτη ομάδα με έξι ευρωπαϊκά UEFA Super Cup, σε μια ιστορική βραδιά για την ομάδα στη Βαρσοβία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τον έλεγχο, προσπαθώντας να φτιάξει φάση στα αντίπαλα καρέ. Η Αταλάντα δεν άφησε χώρους στα μετόπισθεν, κατάφερε να εξουδετερώσει Εμπαπε, Βινίσιους, Ροδρίγο και Μπέλιγχαμ και έψαξε να γίνει επικίνδυνη με αντεπιθέσεις.

Στην πρώτη φάση της “βασίλισσας” που ήρθε στο 15′, το σουτ του Εμπαπέ βρήκε σε σώματα αμυνομένων. Η πρώτη μεγάλη φάση του ματς όμως (25′) ήρθε από τους Ιταλούς. Από εκτέλεση πλαγίου, ο Ντε Ρουν έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Μιλιτάο και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.

Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έδειξαν να ψάχνουν ακόμα τους ρόλους τους στον αγωνιστικό χώρο (τα λάθη του Τσοαυεμενί δεν την βοήθησαν στο να βρει… πατήματα), τη στιγμή που αυτοί της Αταλάντα ακολουθούσαν υποδειγματικά το αγωνιστικό πλάνο του Γκασπερίνι, κερδίζοντας σιγά σιγά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Ιταλοί έδειξαν να ελέγχουν με άνεση το ματς, χωρίς όμως να φτιάχνουν άλλη φάση μέχρι την ανάπαυλα. Στο 45+1′ όμως ο Ροδρίγο βρέθηκε σε θέση βολής -μετά από σέντρα από τα δεξιά- σούταρε και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Με την έναρξη της επανάληψης (47′) η Αταλάντα άγγιξε το γκολ! Ο Ντε Κετελάρε έβγαλε τη σέντρα, ο Πάσαλιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κουρτουά έκανε εκπληκτική επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ. Η Ρεάλ έδειξε να “πατάει” καλύτερα στην επίθεση, με τον Εμπαπέ να φεύγει από την κορυφή και να πηγαίνει στα αριστερά και τους παίκτες του Αντσελότι να κάνουν πολλές ατομικές προσπάθειες. Μέχρι και ο Ρούντιγκερ πήρε κάποια στιγμή την μπάλα και προσπάθησε να περάσει αρκετούς παίκτες.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να… πάθε μετάλλαξη και όχι μόνο να ανοίξει το σκορ, αλλά να χάσει μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα. Στο 59′ ο Μπέλινγκχαμ τροφοδότησε τον Βινίσιους, ο οποίος έφτασε μέχρι τη μικρή περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Βαλβέρδε και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στα δίχτυα για το 1-0 των Μαδριλένων. Ακολούθησαν δυο χαμένα τετ-α-τετ των Βινίσους (61′) και Μπέλιγχαμ (66′) και μια κόντρα σε πλασέ του Άγγλου μεσοεπιθετικού μέσα από τη μεγάλη περιοχή (62′).

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μπει σε πορεία… τίτλου και ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν αυτός που την “σφράγισε” στο 68′. Ο Μπέλιγχαμ βρήκε τον Κιλιάν Εμπαπέ με ωραία πάσα στη μεγάλη περιοχή και ο Γάλλος σούπερ σταρ σκόραρε στο ντεμπούτο του κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Ο Κάρλο Αντσελότι προχώρησε σε πολλές αλλαγές στη συνέχεια, δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες του να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε αυτή την ιστορική βραδιά για την ομάδα. Μεταξύ αυτών και ο Λούκα Μόντριτς, που καταχειροκροτήθηκε.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις