Ο Ουρουγουανός «καθάρισε» για τους Μαδριλένους
Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 32η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, με τους «μερένχες» να παίρνουν ένα πολύ δύσκολο τρίποντο στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Το γκολ που έκρινε τον αγώνα για την Ρεάλ Μαδρίτης σημειώθηκε στο 90+3 με ένα σουτ «κεραυνό» από τον Φεντερίκο Βαλβέρδε, το οποίο λύγισε την πολύ σκληρή και αξιόμαχη Αθλέτικ Μπιλμπάο η οποία κρατούσε τον βαθμό της ισοπαλίας μέχρι εκείνο το λεπτό.
Με αυτή τη νίκη η Ρεάλ έφτασε τους 69 πόντους και βρίσκεται στο -4 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, στην άκρως ενδιαφέρουσα κούρσα για τον φετινό τίτλο στο πρωτάθλημα της La Liga.
Aπό τη δική της πλευρά η Μπιλμπάο έμεινε 4η με 57 βαθμούς και παραμένει φαβορί για την έξοδο στο Champions League της ερχόμενης σεζόν.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ ζορίστηκε αρκετά, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι λόγω και της απουσίας του Κιλίαν Εμπαπέ να μην μπορεί να σκοράρει, απέναντι σε μια καλοστημένη ομάδα, η οποία έχει μέχρι στιγμής την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία (26 γκολ παθητικό).
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, έγιναν πιο απειλητικοί, με τον Βινίσιους μάλιστα να σκοράρει στο 82΄, ωστόσο το τέρμα του Βραζιλιάνου δεν μέτρησε ποτέ, καθώς υπήρξε οφσάιντ στην αρχή της φάσης.
Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Βαλβέρδε να αναλαμβάνει δράση και με ένα εκπληκτικό σουτ να δίνει την πολύτιμη νίκη στην Ρεάλ, η οποία έμεινε «ζωντανή» στην υπόθεση τίτλος.