Site icon NewsIT

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Ο «κρύος» Σλούκας και η «πληγή» των ριμπάουντ έφεραν τη νέα ήττα στη Euroleague

18.10.2024 | 08:10
Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Ο «κρύος» Σλούκας και η «πληγή» των ριμπάουντ έφεραν τη νέα ήττα στη Euroleague

EUROLEAGUE 2024-2025 / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ

Ο Παναθηναϊκός “λύγισε” με 90-86 στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης για την 4η αγωνιστική της Euroleague και ολοκλήρωσε τη “διαβολοβδομάδα” με δύο αρνητικά αποτελέσματα.

Η “γκέλα” από την Παρί συνοδεύτηκε από νέα ήττα στο ντέρμπι των περσινών φιναλίστ της Euroleague, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίρνει… ρεβάνς για την απώλεια του τροπαίου, αλλά και το διπλό του Παναθηναϊκού στο ματς του δευτέρου γύρου της κανονικής διάρκειας της περασμένης σεζόν.

Αυτή τη φορά, η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε όλες τις λύσεις στην επίθεση για να φθάσει το σκορ σε πολύ υψηλό επίπεδο και να αφήσει πίσω της την ομάδα του Αταμάν, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ναν.

Οι χαμένες περιστροφές και η «πληγή» των ριμπάουντ

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε από την αρχή του αγώνα προβλήματα στην άμυνά του. Οι “πράσινοι” είχαν πολλές χαμένες περιστροφές, με τον Οσμάν να ξεκινάει στο ματς και να δείχνει ότι ακόμη δυσκολεύεται να συνηθίσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τα συστήματα της ομάδας του. Ο Τούρκος φόργουορντ ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στο πρώτο 5λεπτο του αγώνα, επιτρέποντας στη Ρεάλ Μαδρίτης να βρει ρυθμό από το τρίποντο. Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν με 5/6 σουτ από μακριά και πήραν εξ αρχής το προβάδισμα, το οποίο και διατήρησαν σε ολόκληρο το 40λεπτο.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και με τον Ναν να είναι ασταμάτητος με 23 πόντους, κατάφερε να μειώσει ακόμη και στο καλάθι, όμως η “πληγή” των ριμπάουντ, δεν του επέτρεψε να φθάσει στην ανατροπή. Η Ρεάλ Μαδρίτης “πυροβολούσε” διαρκώς από μακριά και όταν έχανε τα σουτ, εμφανιζόταν ο Ταβάρες με τον Ιμπάκα για να ανανεώσουν τις επιθέσεις της ομάδας τους. Οι γηπεδούχοι είχαν 12 επιθετικά ριμπάουντ στο ματς και όλα τους “πλήγωσαν” τους “πράσινους”, αφού έφεραν νέα εύστοχα σουτ από μακριά και γενικότερα, τα καλάθια που έφεραν τελικά και τη νίκη στο ματς.

Ο παράγοντας Σλούκας και η παραδοχή του Αταμάν

Ο Κώστας Σλούκας έχασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τραυματισμό και δεν κατάφερε να κάνει κανονική προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό εξαιτίας του προβλήματός του. Παρότι έχει επανέλθει όμως πλέον, είναι εμφανές ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει ρυθμό. Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” είναι κομβικός για το παιχνίδι των πρωταθλητών Ευρώπης και μέχρι στιγμής εμφανίζεται “κρύος” στη σεζόν.

Κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης είχε μόλις 3 πόντους και 5 ασίστ για 3 λάθη σε 24 λεπτά αγώνα, με αποτέλεσμα να μη βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του για ένα ακόμη παιχνίδι. Ο Εργκίν Αταμάν παραδέχθηκε μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ότι “παραγκώνισε” τον Λορέντζο Μπράουν στο ματς με τη “Βασίλισσα”, προσπαθώντας να δώσει παραπάνω χρόνο και ρυθμό στον Σλούκα.

Θετικά μηνύματα από Χουάντσο και… Τουρκία

Σε αντίθεση πάντως με τον Κώστα Σλούκα, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είναι… άλλος παίκτης στο ξεκίνημα της σεζόν, σε σχέση με πέρυσι. Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, αλλά όχι και στην επίθεση στο “δρόμο” προς την κατάκτηση της περσινής Euroleague, με την εικόνα του να είναι πολύ καλύτερη φέτος.

Κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Χουάντσο πέτυχε 16 πόντους και συνέχισε να σουτάρει εξαιρετικά στη Euroleague, έχοντας 4/5 τρίποντα μέσα στην πατρίδα του. Θετικά μηνύματα έστειλαν όμως και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που έδωσε λύσεις κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και οι δύο Τούρκοι του “τριφυλλιού”. Οσμάν και Γιούρτσεβεν πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής στο φινάλε του αγώνα και λίγο έλλειψε να… γυρίσουν μόνοι τους το ματς. Τα δύο τελευταία μετεγγραφικά αποκτήματα του “τριφυλλιού” είναι εμφανές ότι χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν, αλλά κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Ο Οσμάν είχε 13 πόντους με 3/5 τρίποντα, ενώ ο Γιούρτσεβεν “μέτρησε” 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε μόλις 15 λεπτά αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βελτιωθεί πάντως σημαντικά, ειδικά στην άμυνα, αν θέλει να επανέλθει σε νικηφόρα “τροχιά”, αφού ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια, με το πρώτο στην Τουρκία κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version