Πέμπτη, 8 Αυγ.
34oC Αθήνα

Raven Saunders: Η πιο εκκεντρική παρουσία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

Raven Saunders: Η πιο εκκεντρική παρουσία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

Η Raven Saunders συμμετείχε στο αγώνισμα της σφαιροβολίας γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την αθλήτρια από τις ΗΠΑ να συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω της, λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής της.

Η Ρέιβεν Σόντερς τραβάει πάνω της όλα τα βλέμματα εδώ και αρκετά χρόνια, λόγω των αθλητικών επιδόσεων της αλλά και του τρόπου που επιλέγει να εμφανίζεται στο αγώνισμα της σφαιροβολίας.

Στο Παρίσι, επέλεξε να εμφανιστεί με full face και γυαλιά ηλίου στα προκριματικά της σφαιροβολίας.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια έφτασε στο παρελθόν στα όρια της κατάθλιψης και της αυτοκτονίας. 

 «Ήμουν νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη. Υπάρχουν πολλά στίγματα γύρω από αυτό και σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να βρω διέξοδο. Ο στίβος μού αποσπούσε την προσοχή, αλλά τα προβλήματα εξακολουθούσαν. Μια μέρα ενώ οδηγούσα, πέρασε από το μυαλό μου. Νομίζω ότι ήμουν 15 λεπτά μακριά από την αυτοκτονία», είχε εξομολογηθεί στο παρελθόν η Ρέιβεν Σόντερς.

Διαγνώστηκε με κατάθλιψη, άγχος και σύνδρομο μετατραυματικού στρες, ωστόσο ξεπέρασε όλα τα προβλήματα της και πρωταγωνιστεί στη σφαιροβολία.

Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Σόντερς είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο και είχε απασχολήσει με τη χειρονομία της στην απονομή, αφού σχημάτισε ένα “Χ”.

Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει «το σημείο στο οποίο διασταυρώνονται και συναντιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι». Για μένα, έχοντας κερδίσει αυτό το μετάλλιο πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, για άτομα με ψυχικές ασθένειες και για μαύρες μειονότητες. Αυτό σημαίνει τα πάντα», είχε δηλώσει τότε η Σόντερς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις