Σάββατο, 31 Αυγ.
29oC Αθήνα

Ρεκόρ ταυτοποιήσεων εισιτηρίων μέσω του Gov.gr Wallet στο Παναθηναϊκός – Λανς

Ρεκόρ ταυτοποιήσεων εισιτηρίων μέσω του Gov.gr Wallet στο Παναθηναϊκός – Λανς
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε εντυπωσιακή εξέδρα στο παιχνίδι με τη Λανς στο ΟΑΚΑ για το Conference League, στο οποίο είχαμε και ρεκόρ ταυτοποιήσεων εισιτηρίων, μέσω του Gov.gr Wallet.

Η είσοδος σε όλα τα ελληνικά γήπεδα γίνεται πλέον με ταυτοποίηση των εισιτηρίων μέσω του Gov.gr Wallet και σύντομα θα είναι υποχρεωτική η χρήση της εφαρμογής, ενώ στο Παναθηναϊκός – Λανς 54.000 ψηφιακά εισιτήρια, αριθμός ρεκόρ για την Ελλάδα.

Το γεγονός αποκάλυψε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος και ανέφερε τα εξής: «Η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε και οι φίλαθλοι επιστρέφουμε στα γήπεδα με τα εισιτήρια μας στο Gov.gr Wallet και πλέον όχι μόνο στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Από τις 16 Σεπτεμβρίου η ταυτοποίηση μας θα γίνεται ψηφιακά μέσω του ψηφιακού μας πορτοφολιού και για την είσοδο στα γήπεδα μπάσκετ.

Οι πολίτες έχουν αρχίσει να αποκτούν την ανάλογη εμπειρία και αντιλαμβάνονται πόσο εύκολα, πόσο απλά ταυτοποιούν το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά και μπαίνουν στο γήπεδο με το ψηφιακό τους πορτοφόλι ενώ παράλληλα ρυθμίζονται και οι όποιες τελευταίες λεπτομέρειες.

Μόνο τους δύο προηγούμενους μήνες 140.000 πολίτες χρησιμοποίησαν το Gov.gr Wallet για την ταυτοποίηση των εισιτηρίων τους. Την Πέμπτη είχαμε τον αγώνα με τα περισσότερα ψηφιακά εισιτήρια μέχρι σήμερα, σχεδόν 54 χιλιάδες». Ο κ. Παπαστεργίου τονίζει ότι «πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη ότι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην αναβάθμιση κάθε τομέα δημόσιας πολιτικής, όπως ο αθλητισμός.

Αυτό εξάλλου είναι και ο στόχος της Κυβέρνησης: μια νέα σελίδα στον χώρο του αθλητισμού, η διασφάλιση του αθλητικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα των αγώνων. Σε αυτό το πλαίσιο είχαμε με τον αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση μια εξαιρετική συνεργασία.

Η τεχνολογία πρέπει να έχει θετικό κοινωνικό πρόσημο και θέλουμε όλοι να μπαίνουν στο γήπεδο έχοντας το εισιτήριό τους στο ψηφιακό τους πορτοφόλι. Ευρύτερος στόχος μας άλλωστε είναι παρέχουμε αποτελεσματικές τεχνολογικές λύσεις σε κάθε τομέα της καθημερινότητας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις